Clean eating - Utmattningssyndrom - ÅterhämtningUtmattningssyndrom - När man prioriterat bort sig själv för länge. När det enda man prioriterat är måsten utan en tanke på vad man själv egentligen behöver och vill. När man kört på utan återhämtning.

Återhämtning - Sömn, att göra saker man (vanligtvis) tycker är kul, motionsform man gillar, kost, träffa familj och vänner. Gör saker som du blir glad av, alltså ger energi inte tar. 
Varningssignaler innan och efter man möter väggen är bland annat -  lätt irreterade, nedstämd, svårt med nedvarvning, sömnrubbningar (Kan sova hur mycket som helst eller orolig sömn med svårt att somna) huvudvärk ofta, illamående, yrsel, dåligt minne, koncentrationssvårigheter, fysisk och psykisk trötthet. 

När du känner att det är på väg åt fel håll, prioritera om. Ett städat hem kanske inte var så viktigt längre utan något du vill göra är viktigare. Vad är viktigast? - Du eller det där måstet? Kan det vänta? Skriv ned sånt du vill och ska göra. Gör en sak i taget och släpp det andra så länge. 

Idag tog jag mig tiden för att göra det där jag tycker är kul. Vincent hade en kompis här och de lekte på så bra. Jag kände att det fanns lite energi till att faktiskt påbörja något. Och vet ni va, den energin växte. En lugn stund för mig själv i köket för att baka bars till veckan som kommer! Tacksam för att det går framåt så pass bra nu. Ska verkligen ta vara på det här och göra det så bra som möjligt för bästa resultat. Ta vara och hand om er själva, och tänk om när det börjar gå åt fel håll! Ses! 
Mor och son dag!Mor och son dag. Karln är i väg med lite kompisar för tv-spel och hockey. Jag och min farbror bus passar på att ha mor och son tid. Dagen startades upp för farbror bus med att få gå på födelsedags kalas för en kompis. Efter det blev det fruktsallad och godis på balkongen i solen, film mys, favvomiddagen tacos och rundar av dagen med bokmys innan det var dags för farbror bus att sova. Jag själv ska runda av dagen med egentid, skrubb och ansiktsbehandlingar. Härlig dag och så sjukt mysigt! Behövligt! Ses! Bortskämd!

Ibland känner man sig ju lite bortskämd. Få komma hem, bara få slå sig ned medan karln grejar i köket. Och sen får hela familjen bli serverad. Halvinbakad taco pizza. Och den var helt sjukt god och väldigt fin att se på dessutom! Så duktig karln min är! Det är sånt här, det där lilla extra, det där lugnet som lägger sig, att tillåta sig känna så och tillåta sig bli bortskämd. Det är då man uppskattar det som mest. Är det nått jag har lärt mig att uppskatta och förstå vikten av är just sånna här tillfällen. Tillfällen då jag bara får vara. Tillfällen där familjen bara få njuta tryggt, stillsamt här och nu. Just det är så jäkla värdefullt! Kärlek! Ses! 


Att bejaka sin UrsulaJag har gått i tankarna att våga möta även de sidor hos sig själv man inte vill se. Att våga bejaka sidor hos sig själv som inte är de bästa sidorna. 
I går när jag berättade om mitt misslyckade hårfärgnings försök utryckte jag mig "Varför bli en Ariel när man kan bli en Ursula" Av en slump så fick jag en komentar som beskrev så otroligt bra det jag gått och funderat på "Det bor en Ursula i hos alla. Vi måste bejaka den delen lika mycket som den goda Ariel. Inte förrens vi gör det kan vi finna harmoni." Jag är verkligen redo att möta min ursula. Se henne, lära mig om henne och ta bort det som är en onödig del av henne och lära mig behärska resten. Finna min balans, en balans jag kan vara stolt över. En balans som jag trivs med och själv kan acceptera. Jag har länge funderat kring detta men nog inte vart riktigt redo för att möta henne, inte riktigt vetat hur jag ska möta henne. Men jag är redo nu och jag har redan börjat ta de första stegen. Den dagen jag kraschade stod jag förvirrad, såg inte hur det kunnat gå som det gick. Jag var i ett förlamande tillstånd där jag inte viste varken ut eller in. Det hela har blivit till att utvecklas till en rejäl utrensning i mitt inre. Där trasiga delar har lagats, där saker som legat och grott i mig fått sluta skava och plockats bort, där jag fått insikt om mig själv, förståelse och mer självrespekt. Bejaka bra sidor hos mig och börjat lära mig balansera upp de. Men för att känna mig helt tillfreds och nöjd lär jag även bejaka de där sidor jag aldrig kännt mig riktigt nöjd över. De där sidorna hos mig som inte tillhör de bra, de sidor hos mig som jag vet att jag har men aldrig vågat dra upp till ytan, se och göra nått åt. Jag vill bli hel på riktigt. Komma framåt i min personliga utveckling. Lägga det förflutna bakom mig, leva nöjt i nuet och se ljust på framtiden. Jag vill ha harmonin. Jag måste passa på att hylla min bästa vän, sambo och pojkvän. En kille värd att hyllas. Som själv gjort sådant enormt jobb med sig själv. Som kan se mig, acceptera mig och bemöta mig med sådan kärlek och respekt. Som aldrig låter sig köras över men som heller aldrig klandrar eller nedvärderar mig för den jag är eller den jag visat upp. Som alltid bemöter mig med acceptans och värme. Som alltid finns där när jag behöver honom och en trygg punkt att luta sig mot när jag behöver stöd. Som alltid har något klokt råd eller tips att ge när jag frågar eller kört fast i mina egna tankebanor. Han inspirerar mig, jag vill också alltid kunna bemöta honom och människor i min omgivning med samma acceptans, värme och stabilitet. Vilken karl! Och villket jobb han gjort! Jag känner mig trygg med att möta min ursula med han bredvid mig. Kärlek! Jag vågar och jag klarar det. Ses! Sjögräs drottning!

 Dagen då jag får lägga drömmen om ett riktigt unicorn hår på hyllan och inse att det närmaste jag kom var avdankad drottning av visset sjögräs. Den bittra färgen gör sig dock inte rättvis på bilden. Men det gör visserligen inte mitt riktiga bittra ansiktsuttryck heller. Men varför bli en Ariel när man kan bli en Ursula? Haha 28 år och flera gånger testat olika nyanser och hårfärger, blonderingar m.m och ändå är resultatet svart.  Jag får helt enkelt gå tillbaka till min naturliga hårfärg och inse att jag alltid kommer vara brunett eller ja.. sjögräsdrottning. Jag väljer att lägga dessa 8timmar bakom mig och återgå till mitt vanliga mörka jag. Haha Men som sagt, vad är en bal på slottet? Ses! RSS 2.0