Mamma-son dag, Ashtanga Yoga och Håkan Hellström!

Vilken härlig dag! Fick börja dagen med en rejäl sovmorgon! Och alla som känner mig eller läser min blogg vet att det är något jag älskar. Vaknade till och gick upp och i samma veva var det dags för pappan i det här huset att kila iväg på annat. Farbror bus och jag mös med film och kex. Pannkaka och våfflor kom upp som önskemål för dagens mat. Det lät som en bra idé. Mamma-son dag idag så vad passar bättre än det?! - Nej, jag vet. Inget! Traskade i väg till affären för att handla lördagsgodis och ingredienser. Väl hemma börjar det vispas i hop för både pannkakan och våfflorna. Välja? - Inte en dag som denna inte. Lyxdag!  haha! Vi åt oss proppmätta kan jag säga! haha! Lek, städa i hop och avrunda dagen med mys innan farbror bus traskade in till sängen och somnade. Jag däremot drog fram yoga mattan. Underbart! Har jag något att klaga på? - Inte för fem öre. Nu kurar jag ner mig i soffan och bara har det bra. Drar på lite Håkan Hellström och är tacksam för livets goda, stort som smått. Ses
 
 
 
 
 
 

Måndags godis!

I dag känns som en sån där dag man bara behöver ibland. En lugn dag som bara gick som på räls. Handlade lite efter jobbet och åkte hem och lagade mat till en väntande farbror bus. Chili con carne fick det bli! Helt okej! Efter det fick det bli att röra i hop lite gott till kvällen. Sockerråtta som man är . Men ja, det är väll bara Måndag en dag i veckan?  haha Nu sitter man ner kurad i soffan för att bara vara de sista av kvällen som är kvar. 
 
Gårdagen gick galant. Shoppingen resulterade i många påsar av lite av varje. En hel massa kläder till farbror bus, dammsugare och lite annat smått och gått fick komma innanför dörren till mamman i huset med. Två glada själar kom hem den dagen. Kan visa lite av det i ett annat inlägg. Men nu ska här bara kopplas av. Ses! 
 
 

Bus och hösts shopping!

Blev en riktig mys morgon i soffan för att sen spåra ur i lite bus. Det ger energi!  En bra morgon helt enkelt! 
Snart är det dags för oss att ta oss ut på lite shopping. Lite nya höst kläder så väl inne som ute för farbror bus hade jag tänkt. Vi får hoppas det kommer hem en glad och nöjd liten farbror. Om det kommer hem en nöjd mamma med är det ju bara ett stort plus. En dammsugare står ju högst på hennes måste ha lista då den tog farväl till oss i går. Haha!  Ser hur denna dag slutar. Jag hoppas på succé! Ses! 
 
 
 
 

Trolla med tiden eller prioritera?

Hade tänkt att jag och min farbror bus skulle hittat på något skoj i dag. Så vart det inte då farbror bus pappa hade andra planer för dom två. Dom for i väg för att hälsa på gammelfarfar över dagen. Jag som vart lite små krasslig tänkte att det får bli en vilodag för mig då. Sagt och gjort, jag tog det lugnt på mitt egna lilla vis. Det blev en rejäl röjning i lägenheten. Dock visslade dammsugaren sin sista sång och jag insåg att den nu gått vidare. Tänkte att jag och farbror bus skulle köra en lite shoppingrunda i morgon. Fylla på farbror bus garderob, kanske får mamma unna sig en dammsugare med då? Haha 
Farbror bus sover nu sen ett tag tillbaka. Men jag har fortfarande tusen saker till jag vill göra i dag. Som tur är vrids ju klockan tillbaka en timme i dag. Grymt tänkte jag och tyckte jag hade all tid i världen, även om jag inners inne vet att så inte är fallet. Så istället för att förlita mig på klockan och trolla med tiden får jag nog helt enkelt prioritera. Tror prio 1 ligger på yoga i dag. Får nog köra ett pass för att det kommer nog ge mig mest i slutändan. Att jag även bör öva flöde tills nästa lektion ligger ju så klart i tanken med. Koppla bort stressen, prioritera dina aktiviteter och måsten. Allt måste faktiskt inte göras i dag. Även om man så skulle vilja i bland. Det skapar dock bara onda spiraler. Jag har nog alltid vart den som planerar in lite för mycket. Den som kanske har lite för mycket vilja än tid räcker till. Man hinner helt enkelt inte med, nästa över planerade dag blir ännu stressigare
Jag tror jag kan ha fastnat i denna spiral nu. Jag får helt enkelt knacka mig själv på axel och påminna mig själv om prioritering. Det tror jag vi alla skulle behöva i bland. Ses! 
 
 

Ta vara på tiden!

Då har man tagit helg men även äntligen fått komma hem slå sig till ro och även ta kväll. Härligt! Hämta på dagis sen raka vägen till farbror bus mormor och morfar där jag fick lite hjälp med min bil. Vad skulle jag göra utan pappa och brorsan? <3 Ja, jag och bilar går inte riktigt i hop. Jag kan väl kolla oljan på sin höjd. haha! Men tyvärr är det ju fler saker som lär göras i bland!  Ni kanske minns inlägget när min förra bil krånglade nästan konstant? Det inlägget förklarar ganska bra vad jag tycker om bilar. Haha!  ( Kan läsas här!) Dock var det inga större saker som skulle fixas i dag. Och tur var väl det. ;D haha! 
Planer för helgen har jag inte för en gångs skulle. Och det känns riktigt härligt. Att bara få vakna i morgon och bara få ta dagen som den kommer. Underbart! Veckan har gått i rasande fart och antar att helgen kan komma att göra det med. Det gäller att ta vara på tiden. Börjar med att varva ner med tv play och diverse program jag missat. Skönt! Ses! 
 
 
 

Frånvaro och närvaro!

Efter en lite längre tid av frånvaro ska jag nu försöka hitta tillbaka. Det är mycket som hänt på senaste tiden. Och jag är inne i en tid där förändring står på schemat. Dock ska jag på peka att det är bra förändringar, för så länge det känns rätt i hjärtat så är det bra. Hjärtat och magkänslan brukar vara duktig på att visa den rätta vägen. Mer om det sen. Just i dag, vela jag mest visa min närvaro. Räcka upp handen, vinka lite och säga jag är tillbaka! Ses! 
 
 
 

Orange betydelse + göra om i hemmet!

Min farbror bus är äntligen hemma efter att ha spenderat tid med sin pappa i Spanien! Som jag saknat honom! Så denna helg har gått helt åt honom. Men vi har även hunnit med att tillsammans pyssla om lägenheten. Torkat fönster och fixat gardiner. Vissa fick tvättas och i köket åkte nya upp. Färgen orange får ta plats i köket nu. Jag vet inte, det är en färg som börjat tilltala mig allt mer senaste tiden. Hör och häpna! - Men nej tappa inte hakan helt, det är fortfarande grönt som är min topp 1. haha Som ni redan vet så älskar jag ju att kolla betydelsen på det mesta och självklart har jag även gjort det denna gång. 
 
Orange står för: 
- En färg som drar till sig mycket uppmärksamhet. Skapar en känsla av entusiasm och att vara levande. Det kan också skapa en känsla av balans, välkomnande och värme. Positiva egenskaper hos orange är bl.a. aktiv, karismatisk, kompetent, kreativ, flexibel, rolig, oberoende, säker och framgångsrik.Den breddar livet o är mycket målmedveten. Orange går vidare.Orange ger mod att se konsekvenserna. Den accepterar hur saker o ting är - och sen ändrar den på det. Orange väcker ej den björn som sover. Den tror på gemenskap. Negativa egenskaper med orange är t.ex. risk, överdriven, upprörande och tröttsamthet.
 
Jag tror att orange kan passa att klä en del av mitt hem nu. Mitt i fönster stöket så kom jag på att jag lära ha en ny matta nu när färgen ska ändras. I väg och sprang in på ett par affärer i jakt efter en matta. Dock kom jag aldrig hem med en matta. Utan annat smått och gott fick istället komma innanför dörrarna. Bland annat lite nya ljuslyktor och blommor till fönstren. Plast så klart. För är det något jag är dålig på så är det att hålla blommor vid liv. haha! Jaja bra blev det, och farbror bus var stöttande i att jag inte lyckats finna någon matta. I hallen säger han. - Ingen matta? Vincent och mamma åka handla matta annan dag! Ses! 
 
 
 

RSS 2.0