Promenad, kakbak och pussar!

Bra dag med promenad, kakbak och pussar! Precis så som en söndag ska vara. Nu är bara frågan hur mamman i huset ska lyckas hålla sig i från kakburken? Haha! Det får bli en kamp att ta tag i senare. Njut av nuet och doften av nybakta kakor! haha! 
Jag tror nästan det får sumera min söndag. Nya tag i morgon! :D Ses! 
 
 
 
 
 

Torsk, Lime och chilimarinerad vitkål och guacamole

Vad jag älskar dagar som denna! Farbror bus och jag vaknade  upp till rugg och regn. Kilade upp och hade mysmorgon framför tv och jag passade på att slutföra mitt lilla stickningsprojekt jag påbörjade i går kväll. (Visar i ett annat inlägg senare) Älskar att vakna utan några direkta planer för att bara göra det som faller mig in. Vi fick ett ryck och tog oss ut i regnet. Promenerade till affären och köpte lite saker till middagen. Hem röjde upp lite, busade och hemmet såg ut som en bomb ännu en gång! haha! Bättre lycka nästa gång! ;) 
Intog tillslut köket. Som lördagsmiddag blev det fisk tacos. Torsk, lime och chili marinerad vitkål med hemma gjord guacamole och broccoli som extra tilltugg bredvid. Galet gott och fullt med nyttigheter! Är det något jag älskar så är det att äta mat jag faktiskt vet vad det är och framför allt vad det är bra emot. Bara det kan göra allt lite godare! haha! 
 
Broccoli: Sitter definitivt uppe på tronen. Kungen av alla grönsaker. Motverkar en rad olika sjukdomar och är virus och bakterie dödande. Man skulle kunna säga mycket om denna skönhet, men egentligen skulle det räcka med att enbart tala om att det är en av de mest näringsrika livsmedel som finns.  ... Sen skulle tronen vara tagen redan. 
 
Vitkål: Skyddar mot cancer och hjärtkärl-sjukdomar. Full av c-vitamin och gynnar nyttiga tarmbakterier.
 
Chili: Smakämnet capsaicin kan öka kroppens produktion av endorfiner. Endorfiner är en sorts smärtstillande, 
 Capsaicinet har därför visat sig ge en viss smärtlindrande effekt. Ökar även förbränningen. 
 
Avokado: Hinner håller massor med nyttiga fetter som är bra för kroppen. Förutom att reglera kolesterolhalter har den även andra plus i kanten som kan påverka utseendemässigt. Förebygga rynkor, göra huden len och smidig men även att man får glasigt hår. Stort plus! 
 
Vitlök: Kan motverka olika sjukdomar och bekämpa bakterier och virus.Kan även förbättra vårt upptag av järn. 
 
Tomat: Förutom att den är vitaminrik i sig så sägs den även till att hjälpa kroppen att ta upp vitaminer och mineraler om man äter andra vegetabiliska fetter till, till exempel avokado. 
 
Lime: C-vitamin. 
 
Torsk: Omega-3 reparerar och tillverkar nya hjärnceller och skyddar mot hjärnans åldringsprocess. Mager fisk med högt protein innehåll. 
 
Förutom det gjorde jag även en nyttigare panering: 
Mandelmjöl: Lite kolhydrater, rik på både protein och fett
Kokosmjöl: Mycket protein, mindre kolhydrater än vetemjöl och rik på fibrer. 
 
Mätt och glad är man nu! Ses! 
 
 

Stickning!

I dag tänkte jag mest låta en bild tala för sig självt. Helgen har kommit och den här fröken firar in den i lugnet. Frid i själen! Får återkomma och visa upp vad resultatet blir sen av stickningen! Ses!
 
 
 
 

Teckningar, minnen och kaffe - Grym måndag!

Måndag, och man får göra det bästa ut av det. Jobb för att sen åka och hämta farbror bus på Förskolan. Väl där blev man överöst med teckningar. Underbart!  Vidare för en mysfika med en kär vän. En vän jag umgicks med nästan dagligen när jag var yngre. Super skoj! Att snacka minnen över en kaffe kan ju slå det mesta! Vidare för att kika efter en vinterjacka, kom dock därifrån med en T-shirt och en tröja. Inte vad som var planerat!  haha! Menmen, så kan det gå! Får visa upp senare! Nöjd med dagen och jag hoppas att veckan bjuder på fler roligheter. Om inte, det blir vad man gör det till. Ses! 
 
 
 
 

Öppna din famn ..

Det finns något jag ännu inte berättat. Något jag kanske borde. Men hur? - Det är inte bara något man slänger ur sig. 
Jag och farbror bus pappa har bestämt oss sen länge att separera. Ett beslut som i slutändan inte blev speciellt svårt. Ett beslut som vi kommit fram till utan någon egentlig drama. En eld som slutade brinna och glöden slocknade. Vi vela vandra olika vägar. Våra mål efter vägen var inte det samma. Att komma till en korsning där vi vela åt olika håll och att ta vägen rakt fram fanns inte som alternativ. Vi tyckte att farbror bus nog skulle få mest ut av sina föräldrar som två hela föräldrar isär än två halva föräldrar i hop. Vi började vandra åt var sitt håll.
 
Jag tror aldrig jag kommer kunna sluta citera Hellströms texter, de är så galet kloka.
"att drunkna är inte så illa
om det får en att drömma och hoppas på
att en seglande båt ska komma" - Med den insikten och med drömmar som följde oss båda så var beslutet plötsligt inte speciellt svårt. Inte för någon av oss tror jag. Bor i hop gör vi än så länge, men tanken är ju såklart att flytta isär snart. Folk säger ofta - Men vad tråkigt! När de får höra. Men jag vet inte riktigt hur jag ska tackla det. För 2 själar som följde sitt hjärta, mådde bra i hop och lärde sig av varandra, Som kom till en korsning och fortsatte i glädjens riktning, dock på egenfot. Det är så inpräntat på oss alla att det är "sorgligt" när folk väljer att gå isär, men i bland är det helt enkelt bara rätt. För oavsett vad så kommer det bli en vän för livet. En vän jag delat många minnen med, en vän som hjälpt mig att utveckla mig till den punkt jag är i dag. Och det är jag tacksam över. Otroligt tacksam. Och det är något jag måste säga tack för. Och jag hoppas att han delar min känsla. 
 
 
Tänkte avrunda hela inlägget med änu ett citat av Thomas Di Leva denna gång. 
"Öppna din famn för resten av världen
Du är en del av allt det som sker
Så sprid ut ditt ljus så som himmelens stjärnor
Ge av dig själv så som stjärnorna ger" Ses!


 
 
 
 
 

Lördagens meny!

Min farbror bus och jag tog oss en promenad till affären för att inhandla diverse ingredienser till lördagsmiddagen
Hem och städade i hop för att sen ägna en stor del i köket. En riktigt sån där lugn dag med lite små pyssel hemma, dom kan va så behövliga ibland! Finns bara tiden så tycker jag det är super skoj att spendera tid i köket, till både bakning och matlagning. I dag var en sån dag! På menyn i dag stod det Kyckling med soltorkade tomater och andra färska grönsaker och ris med en touch av lime. Till det blev det en enkel sallad och hembakt grovt tomatbröd med flingsalt. Gottgottgott! Ses! 
 
 
 
 

Hökartorget

Då har fredagen rullat in igen och ut i gen så har Lördag kommit. Och jag som egentligen var otroligt opepp på krogen fick allt pallra mig dit ändå igår.Jag är inte den typen som ränner på krogen stup i kvarten och det har blivit på tok för mycket av den varan känns det som även om det inte vart speciellt mycket egentligen. haha! Menmen, Hökartorget spelade i går vilket är ett av mina favoritband. Ett ganska litet band, men som jag tror kommer växa sig allt större. För oj vilket sväng dom kan bjuda på och inte tala om känslan dom kan förmedla. Heja er ni är  då tamme tusan grymma! Gårdagen blev en ganska nykter tillställning som avslutades tidigt. Riktigt skönt! Men glad att jag fick se dom så det blir en stor tumme upp på det! I dag blir det en dag med sonen så fort han kommer hem i gen då han är med sin pappa för tillfället. Men snart så, och då har vi en hel del bus inplanerat. Grymt! 
 
 
Avslutar så klart med att lägga upp en av deras bästa låtar. Känslan är magisk! Tror jag kan ha laggt upp den förut. Men jag tror inte man kan höra den för många gånger. Haha! Ses! 
 

Ullevi - Håkan Hellström!

En överlycklig dam här i dag. Ståplatser till Ullevi och Håkan Hellström är fixade. Känn ingen sorg! 
"Jag var slut när du hittade mig i GBG-regn
De kunde säga vad som helst till mig, de kunde dra åt helvete
men ett enda ont ord om dig har alltid fått mig upp i ringen"
"Det finns alltid nåt äkta att hålla fast vid
Som en tick-tickande bomb inuti
Håll det hårt och släpp det aldrig"
 
 
Ord finns inte så det räcker för att förklara hur betydelsefull du är för mig och många andra. 
jordnära med fötterna på jorden trotts den framgång du gjort. Det är imponerande. Imponerande hur du kan trolla med språket och få de enklaste ord att låta så galet vackert. Du har en gåva, du och ditt band! 
 
"Får jag veta vad du tänker på?
Skulle du råna en bank för oss två?
Om det är så låt mig veta
om det är nej så går jag
jag ska inte tvinga dig, oohoho" - Dina texter en efter en far igenom kroppen. I sommar Håkan kommer vi! Då ska vi ge tillbaka all den kärlek du gett oss. Mer kärlek än du någonsin kunnat drömma om. 
 
Avslutar med ytterligare några klocka ord ifrån dig. 
"Ge ingen tid till ånger
Det blir bra vad som än kommer" - Och du har så rätt Håkan, du har så rätt. Ses!
 
 
 

Livets teater med på tok för många elaka karaktärer.

En värld med galet för mycket ondska och grymhet. Livets teater med på tok för många elaka karaktärer som spelar sin roll. Några få av dessa karaktärer har nu satt en hel värld i sorg. Är det inte dags att manuset snart skrivs om. För något sånt här borde inte få hända. Jag, en ganska liten karaktär i teatern får börja med att skriva mitt eget manus. Ett manus om kärlek, hopp och ljus. I hopp om att andra hakar på trenden och sprider värme omkring sig varje dag. Dag ut och dag in. En person kan inte göra allt men alla kan göra något. Väldigt klyschigt men ack så sant. Och jag kan inte låta bli att referera till Håkan Hellström som så vackert sjunger
 
"Men ta aldrig handen från nån som älskar dig.
Men håll dig tätt intill mig, för vi kan gå på vår egen väg.
Du kan gå din egen väg. 
Du bryt dig ut,  Du kan gå, Titta rakt fram, inte runtom.
Du kan gå, gå, gå, gå, gå. "  

Ta vara på tiden, på nuet. Man kan aldrig veta vad som händer i nästa kapitel. Läs kapitlet och gör sen en handling. Nu är det hög tid att handla. Den varg som vinner är den som blir matad. Jag matar kärlekens varg. 
Tankarna har flödat och jag är så som person att jag måste få ut det genom mina fingrar och händer. En vända till Panduro för att köpa hem diverse grejer. Slår mig ned vid köksbordet och låter tankarna ticka i gång. Att få göra det här är som meditation för mig, ett inre lugn och inre tystnad sköljer igenom kroppen. Ett fantastiskt sätt att spendera en lördagskväll på. På bästa sätt skulle jag nog säga. Men nu har jag lagt ner penseln för dagen, avslutar med att tända ett ljus för Paris innan jag kryper ner i sängen. Ses! 
 
 
 
 

Hemma gjord ansiktsmask!

Då har fredag kommit och snabbt gick det! Men min farbror bus har åkt till Stockholm med sin pappa. Jag får helt enkelt roa mig själv i helgen. Vi får se lite vad jag väljer att göra! :) Kvällens planering var att "ta hand om mig själv kväll" vilket jag även gjort. Efter ett antal program jag velat se och nu tittat på, ny målande naglar och noppade ögonbryn sitter man nu här med ansiktsmask som en avslutande process. Helt underbart! Mer tjejigt och bra blir det inte än så här. Ansiktsmasken slog jag enkelt i hop själv av rena varor från kylskåpet. Helt underbart och super enkelt! 
 
Mixa: 
 
Gurka: Rena porer och orenheter
 
Citronsaft: Kan du bleka pigmentfläckar och fräknar.
 
Äggvita: Stramar åt vilket är bra mot slapp och rynkig hud. Äggvita passar bäst för fet hy och hjälper mot stora porer.
 
Gurkmeja: Kan användas på akne, rosacea och psoriasis då det har en inflammationsdämpande och har en väldigt stark antioxidantisk effekt.
 
Honung: är bakteriedödande och kan läka sår och bleka ärr. Den ger också fukt och är lugnande för huden.
 
Kaffe: Sägs skydda huden innehåller antioxidanter som sägs skydda huden mot farliga ämnen som finns i luften såsom avgaser, besprutningar och kemikalier. Kaffe är förebyggande mot åldrande och sägs även ge resultat mot bristningar och celluliter. (Blir även en som en skrubb) 
 
Ha på ansiktet och låt verka i ca 15-20 min. Klart! Uppfriskande och härligt! Rekomenderas! 
Nu blir det att skölja av den för min del sen avnjuta en film eller helt enkelt ta en skapligt tidigkväll och krypa i säng! :) Ses! 
 
 
 
 

Tid som springer!

Vart tar veckorna vägen? Då har snart Onsdag gått mot sitt slut.Det betyder då att 2 dagar kvar innan man IGEN(?!) tar helg. Jag förstår inte hur tiden springer! I helgen åker dessutom Farbror bus och pappa till Stockholm. Jag blir alltså ensam hela helgen. OVANT! Men jag ska ändå försöka ta vara på tiden. Roa mig och bara göra det jag känner för. Det kan nog va nyttigt!  Nya batterier ska få laddas! :)  Lite energi laddades redan i dag. Hälsade på en vän som nyligen fått barn. Och det var första gången jag träffade den lille skrutten. Å herregud så söt! Får bli en ny träff snart så man får gosa lite mer då skrutten mest bara sov sig igenom besöket. haha! ^^ Det är tröttsamt att vara liten. Efter det for jag och farbror bus hem till farbror bus mormor och morfar, snacka lite skit och åt lite mat. Lyx så här på en Onsdag! :D haha! Nu är farbror bus i drömmarnas trädgård och jag funderar på att köra på samma spår. Tidig kväll får det åtminstone bli! Ses! 
 
 
 
 
 

hembakt pitabröd, kyckling och curry wok med ananas salsa.

 Som jag skrev i förra inlägget funderade jag på att baka något. Sagt och gjort. Blev att baka grova pitabröd att ha till middagen senare. Kyckling och curry wok med ananas salsa! Galet gott måste jag säga! Har fastnat lite för olika salsor. Det kan verkligen pigga upp den enklaste maträtt. Gjorde ju apelsinsalsa här om dagen (kan läsas här!) Hackandet av chilin resulterade i brinnande händer i timmar efteråt. Haha! Men plasthandskar är nu inköpta och chilin och salsan är åter välkommen in i mitt hem i gen!  haha! Rugget i morse klarnade dessutom upp och sprack ut i sol. Så en promenad med farbror bus har även det hunnits med. Så skönt! Måste säga att denna söndagen var verkligen ett kanon avslut på denna helg. Nu har nya energier laddats. Ses! 
 
 
 
 
 

Desto mer rugg desto mer mys!

Vissa dagar kan man inte annat än älska. Att vakna upp av en riktig mysig och glad farbror bus. Guld värt! Pallra oss upp och inse hur grådassig och ruggig dag det är. Desto mer rugg desto mer mys säger jag! Tända upp en massa ljus, duka fram frukost till för en gångs skull matglad kille. En liten kille som annars mest bara tjatar om fil vela ha fil, macka, ägg, mjölk och macka i dag! Wiho! Tar tillfället i akt och duckar fram till en kille som äter glatt. Att man som småbarnsförälder kan finna lycka i en sådan sak är ju fantastiskt. Hahaha! Själv sitter jag och filosoferar över dagen över en kopp kaffe. Får nog bli en sån där hemma pysslar dag med bakning och annat skoj. Gillas, fler dagar som denna tack! Ses!  
 
 
 
 

Fina vän!

Lördag, och här sitter man och njuter av kaffe. inte vilket kaffe som helst! Lyxar till det med ett kaffe jag fick här om dag av en fin vän. :D Jag och farbror bus var hem till en vännen här om dagen på lite fika. Hon hade vart ute på lite shopping och plockade fram lite saker. Lite presenter hon köpt till mig "bara för att". Fina vän vad glad jag blev! Ett kaffekitt och  2 st ljuslyktor / skålar - går att använda till lite vad man vill. För tillfället pryder det mitt vardagsrumsbord som i många år stått tomt sen farbror bus kom till världen. Varken duk eller fina ljus på ett ganska lågt vardagsrumsbord är inte någon hitt de första åren, något de flesta småbarnsföräldrar nog är väl medvetna om. haha! Men nu så! Äntligen kan även jag få ha ett prytt bord. haha!  Galet vackra var dom och galet vacker vän!  Tack! <3  Ses!
 
 
 
 
 

Apelsinsalsa - brinnande händer!

Fredagskväll! En ovanlig känsla då jag alltid haft ett arbete som innebar helger med. Så den här fredags känslan alla pratar om är inget jag är van vid. Men jag är nog beredd att hålla med att den är något ut över det vanliga även om jag nu trivs kanon på jobbet. Men att få ställa till det med lite fredagsmys för farbror bus är en slående känsla. Att få tända ljus och mysa till det så där lite extra så som jag fick när jag var liten, det vill jag att han ska få också. Underbart! 
Tänkte laga något gott till kvällen med. Potatisgratäng, kyckling med cocktailtomater och apelsinsalsa. Super gott!  Meeen! Något hände... Något jag verkligen inte var beredd på. Mina händer brinner! Efter att ha stått och hackat chili var och varannan dag i sommars kunde jag inte ana att den här reaktionen skulle bli i dag. Det känns som om jag bränt mig över hela händerna och det sved och brände som aldrig förr. Kan det bero på min "torra vinterhud" jag börjar få så här års? - Oavsett vad gjorde det något så otroligt ont och här har man suttit och kramat om en frusen pyttipanna påse. hahaha! Plasthandskar nästa om det ska bli nå mer salsa i det här huset!  haha! För jag vet ärligt inte om salsan är värd denna smärta. haha! En tinad pyttipanna påse senare så har det äntligen börjat lägga sig. Menmen, man får se det positiva. Mat har vi så det räcker och blir över. En hel drös med mat vart det vi lagade i hop och nu snart en tinad påse pytt i panna. Någon som är hungrig?  haha! Ses! 
 
 
 

Vad är det för dag? ..

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är pappas födelsedag.
Hurra! Hurra! Hurra! 
 
Denna lilla sång trudelutt spelas upp i mitt huvud så fort någon fyller år. En ganska irriterande men trallvänlig lite sång som man trallade på i små skolan så fort någon hade födelsedag. Den har verkligen etsat sig fast på mitt minne. haha! Så kan det gå men oavsett vad så fyller bästa pappa år. En karl som är värd att höjas till skyarna efter alla dessa år som han gjort allt och lite till för oss, mig, mina syskon och så farbror bus så klart. Farsan, stort grattis! 
 
 
 

RSS 2.0