Aktivitets dag!

Gårdagen rullade på i snabb takt med massa roliga aktiviteter. Då jag inte lyckades komma över någon sovmorgon dagarna innan, så fick denna dagen börja med en sovmorgon.  (Som jag bad om här) Därefter for jag och Farbror bus ut på en promenad. Härligt! Hem, in i duschen och käka lunch för att sen bege oss mot leklandet med ett par vänner med barn. Riktigt skoj! Farbror bus for upp i denna enorma klätterställning och jag lika snabbt efter.  Medan farbror bus inte verkade känna minsta rädsla eller obehag kunde där emot mamman känna desto mer! :D haha! Så högt och gå över nå nät bara. Nja, det kändes så där. Menmen skoj var det  för både barn och vuxna. Lekte så brallorna sprack på knät! :D haha! Vidare hemåt för att upptäcka att farfar kommit på besök. En glad farbror bus. Sen ringde telefonen och en vän bad om en hjälpande hand. Hon hade beställt ett badkar med tassar som skulle ställas in och skruvas ihop. Kommer strax sa jag och for i väg. Och oj så vi grejade. Haha! Men resultatet blev strålande! :D Vidare mot köpcentrumet för att inhandla nya jeans för att ersätta de trasiga med. Råkade komma hem med ett par shorts och ett linne med. Nöjd tjej som somnade på kudden sen. Ses! 
 
 


Outfit!

Dagens outfit! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Festlig kväll i soffan + ordspråk + Mia Skäringer = Toppen!

Söndag i dag, och en helg full med jobb är över. I morgon väntar en ledig dag. Så i dag har jag lite av en fredag jag. Det firades in med lite gamla avsnitt av Hellenius hörna och ett glas citron vatten. Det kanske inte låter allt för festligt. Men det kan jag lova att det var. För en arbetande småbarns mamma är sådana kvällar som den här guld värld. Lika som en sovmorgon har guld i mun och inte någon himla morgonstund. För dom har vi gott om. Haha! Ska försöka få till en sådan i morgon, sovmorgon alltså. Haha! För att lämna ordspråk och hopp om sovmorgon så vill jag nog ändå försöka åter gå till Hellenius hörna och till en av gästerna jag kikade på. Älskade Mia Skäringer! Vilken otrolig kvinna! Uppriktigt sagt cool! Det är nog en människa jag alltid kommer att fascineras av. Kan prata vitt och brett om det mesta men ändå stå så stadigt på jorden. Att kunna få människor att le oavsett samtalsämne men ändå aldrig flamsa sönder något som inte borde flamsas sönder. Det är en fin balans och hon klarar det med sådan fantastisk känsla! Heja dig Mia! En stor applåd är du då värld så här innan sängdags! Ses! 
 
 

Drömmarnas värld!

Slog mig ner en snabbis här framför datorn för att sen hoppa in i duschen. Det var planen i vilket fall. Slog på lite musik på låg volym. Efter ca en kvart kommer jag på mig själv att musiken bara strömmar rakt igenom. In genom ena örat och ut genom det andra. Ögonen har lagt sig och vilat på tv:n som stod på i bakgrunden. Att jag dessutom kollade på en cykeltävling. Jag som inte sett en cykeltävling i hela mitt liv och vill nog inte se en heller. Haha! Nu har jag trotts allt tittat en kvart utan att reagera. Kom på mig själv sitta och tänka på formen på cyklisternas hjälmar, tittade på deras kläder och människorna dom svischade förbi innan jag vaknade upp ur mina tankar. Haha!  Ja, det är nog ett tecken på att det är dags att klappa i gen för dagen trotts att klockan endast är nio på kvällen. Dröm sött, ses! 
 
 
 

Som tur är kommer en ny dag!

Gårdagen försvann i ett nafs. Började röja bort lite grejer här hemma. Lite skänka, lite kasta lite av varje med andra ord.  På ett eller annat sätt ska sakerna i vilket fall bort. Skönt! Fick besök av en vän med som även passade på att fixa ett stopp i avloppet. UTAN ATT JAG FRÅGAT! - Underbara vän! (Eller om han bara blev irriterad på att vattnet näst intill aldrig rann bort ur handfatet. ;) )  Nej då, uppskattades så mycket! Känns härligt att ha sådana vänner. Vi tre, farbror bus, jag och vännen min for vidare till en fjärde part. Haha! Köpte med oss 2 pizzor vi delade på ute i solen. Härligt! 
Sen kändes det som den dagen var borta. Men som tur är blir det ju alltid en ny! Jobb, hämta farbror bus, disk och matlagning tills vi slutligen landade i läggdags för farbror bus. Det gick inte lika lätt som det brukar, utan blev diverse hinder efter vägen. Alla dagar kan ju inte vara bra dagar. Det började med en liten lätt längtan efter pappa som för övrigt kommer hem i morgon. Blev lite prat om pappa innan det hela kändes bättre. Då var det lite annat han vela dela med sig av om dagen. Så mysigt att höra honom berätta om sin dag med egna ord! Han växer så han knakar den där lille man. Efter att han fått prata av sig något var det dags att övergå i lite mer "riktig nattning". Började med en saga. - God natt, Alfons Åberg! Från första stund vi slår upp denna bok så ställer sig någon typ av raggarbil mitt utanför vårt fönster. Det dånar och mullrar på igenom heeeela sagan!   Farbror bus blev inte speciellt lugn av detta och jag försökte med lite klia på ryggen. Och denna bil bara mullrar på tomgång. - Hört talas om att kanske stänga av bilen en stund istället för att mullra på på tomgång en torsdags kväll utanför någons fönster?!  Bilen for i väg så småningom. Skönt! Äntligen tänkte jag! Farbror bus började sakta men säkert blunda.. Men se där! - Grannarna kom på att det var dags att bära ut massa stort skräp!  Först prasslar det på så man skulle kunna tro att jultomten själv var där utanför med klappar i högsta hugg!  Men inte, igenom hela trapphuset för att sen landa med allt prassel i sophuset. PANG! Där slogs den tunga metall dörren i gen som står tvärs över gatan från vårt sovrumsfönster även det. Snabba steg upp. Det blir tyst. Farbror bus som nu var klarvaken i gen börjar sakta slappna av och blunda. Skrammel! Massa metallrör?! Det lät som något liknande. Skrammel, skrammel skrammel! För att sen tappa och det blir ett super klirr. Ombyggnation? Det lät så. Tyyyst.     PAAANG! Dörren stängdes i gen. Klarvaken farbror bus. Och det var bara att börja om. Lillprinsen somnade tillslut och tystnaden har även den infunnit sig.  Där var min tidiga kväll. Känt mig rätt trött hela dagen och tänkte satsa på en tidig kväll. Får nog stryka av ett par saker på att göra listan så kvällen ändå ska få infinna sig tidigast möjligen. Men ändå, jag hoppas att personen med bilen, njöt av sitt muller. Jag hoppas att grannarna fick det fint hemma. Jag hoppas alla haft en fin kväll.  Och jag hoppas att vi får en bra morgon i morgon trotts sen kväll för farbror bus. Ses! 
 
 

Informations möte och överrasknings fest!

Dagens outfit inför informations möte på jobbet i dag. Heja heja! Farbror bus fick vara hos mormor och morfar under tiden. Han bestämde sig för att han skulle ställa till med fest när han kom. Så dagen till ära blev det brandmans outfit. Men festligheterna slutade inte där. Nej han skulle ta med sig allt man behövdes till en fest. - Popcorn, Alfons Åberg saga och en ballong! Jag antar att festen blev lyckad då han inte vela följa med hem när jag väl kom och hämtade honom. ;) Sötnos!  Ses! 
 
 
 
 
 
 

En dag i goda vänners lag!

Grym dag i går! Jag och två vänner for i väg mot Säter för att hälsa på en gemensam vän och gammal arbetskamrat. Vi alla 4 jobbade nämligen i hop i vintras. (Kan läsas om lite mer här!) Fikade, snackade strunt och kollade in hennes hem. Ett hem som var helt strålande vackert! Galet! Efter det for vi tillbaka mot Borlänge. Magarna kurrade nu högt och det var dags att börja tänka på middag. Åkte hem för att hämta upp farbror bus då karln skulle börja åka mot Stockholm. Hämtade upp farbror bus för att sen styra vidare mot en thai restaurang. Beställde och styrde sen hem i gen för att äta hemma. Såå  gott! :D Läggdags för farbror bus som somnade med en gång medan vi andra slog på en film. Känn ingen sorg blev det och jag vet inte hur många gånger jag sett denna film nu. Underbar! (Skrivit om den här!) Kvällen avrundades med ett par avsnitt av diverse olika program. Haha! :D Bra dag och kväll och klockan tickade på mer än någonsin och jag kom inte i säng förrän halv 2. Men vad gör det efter en sån toppen dag! Ses! 
 
 
(En farbror bus som fått outfiten vald av sin pappa, (som mamman skäms något överhaha)  och en Calle som skäms över en handväska! ) 
 

Ingen ifrågasätter, de bara fortsätter

I dag kände jag mig så pass bra att jag kunde åka till jobbet. Hurra säger jag! Att missa en dag betyder även att jag missar erfarenhet, lärdom och utveckling. Så det tackar och bockar jag för att inte behöva missa! :)  Att ha en bra balans mellan jobb och privatliv/familjeliv tror jag är nyckeln till lycka. Att känna glädje för de dagar man ska jobba samtidigt som man njuter som aldrig förr sina lediga dagar. Det säger sig självt, det blir plus i kanten varje dag. 
 
Med risk för att inlägget kommer bli något för långt så tänker jag lägga in en text från Syster Sol med låten Ding ding värld. En låt jag länka till för inte allt för länge sen. (Här) Men texten och låten är så kusligt bra och är värd att nämnas igen. 
 
"När träden vajar för vind betyder makten ingenting
allt kommer sluta i kaos i en ding ding värld. 
Och i en ding ding värld där ingen lever som dom lär
folket tassar runt i tillvaro av själlös karaktär
alla svär över sina grannar dystra vintergråa mamma
(dystra fega egon dem väljer att stanna?)
Ingen ifrågasätter, de bara fortsätter,
sätter sig ner på något kontor och bara lyder storebror
Deras enda stimuli får bli ett tunt kuvert med platta papperslappar i.
 
När träden vajar för vind betyder makten ingenting
allt kommer sluta i kaos i en ding ding värld. 


Och det är rädslorna som styr i denna ding dinga värld
folket tyglas genom fruktan och kvävda begär
att du inte duger som du är det är det du blir lärd
Och denna perfektion blir ständigt när
genom medias osynliga band som vill vägleda dig bort från autentitet
för du kan inte förstå då du är den du är,
då det finns en större mening varför du är här


När träden vajar för vind betyder makten ingenting
allt kommer sluta i kaos i en ding ding värld. 
 
Ooh aj vad händer den dag, då allt går paj.
Det säger bara Bang Bang bipibapapang jäääh."
 
 
Stress relaterade sjukdomar ökar. Texten tycker jag förklara ganska klart varför. - Ingen Ifrågasätter, de bara fortsätter. Jag själv tycker man ska sätta sig ned och tänka igenom, vad vill jag. Hitta sin balans. sin glädje och sitt dröm jobb. Det kan vara vad som, bara det får en att må bra och där stimulansen inte enbart är ett kuvert. Schyst för dig, schyst för din arbetsgivare! Win win situation!  Tänk värt!  Den enda som kan stoppa en är en själv. Men varför ska man det egentligen? Man har bara förlorat först när man gett upp. Ses! 
 
 
 
 

Lönat sig?

Gårdagen låg jag i sängen exakt hela dagen. Det var inte många steg jag tog då inte. Men det verkar ha lönat sig. Vare sig frossa eller svettningar i natt och jag har redan kommit upp i dag. Även om halsen värker som aldrig förr så känner jag mig ändå piggare i kroppen. Nu får vi hoppas att det inte blir bakslag bara för att jag säger så. Haha! Men för tillfället ser det ut som att inga planer för helgen behöver bli inställda. Hurra! Jobblördag, besökk från Stockholm hela helgen och sen åker karln i huset med till Stockholm på söndag för ett par dagar. Då kan det vara skönt att vara återställd. Det hejjar vi för! Dagen får bli lugn i dag, även om kanske inte sängliggandes. Men här ska inte komma nå bakslag. Våga vägra vara sjuk! Haha! :D Ses! 
 
 
 

Personlig utmaning + Däckad!

Gårdagen gick väl helt okej måste jag säga. Jag utmanade mig själv på ett personligt plan. Vad jag gjorde har egentligen ingen betydelse. Huvudsaken var att jag faktiskt gjorde det, trotts floder av svett och smått darrig. Det satt långt inne men jag gjorde det. Och med tanke med förutsättningarna så gick det ju helt okej. Nu känner jag mig dock lite lugnare. Jag klarade det ju ändå, även om det kanske blev ett svagt godkänt så är jag ändå stolt. Denna sommar ska jag utmana mig själv som aldrig förr. Håll i hatten, personlig utveckling på gång! 
 
 
 
Detta gjorde även karl i huset väldigt stolt. Han blev uppriktigt sagt riktigt glad. Och det var kul att se den glädjen som egentligen bara var tillägnad mig. Han åkte iväg med ett finurligt leende på läpparna och kom sedan hem med mitt favorit godis och blommor. Blommor, något jag egentligen inte är speciellt bortskämd med. Så det var verkligen super skoj! Tack för det älskling! Dock vet jag inte riktigt vad som hände efter det. Slog det ut mig totalt? haha! Nej då, började sakta men säkert få allt mer ont i halsen och feber började smyga sig på. Ledig i 2 dagar nu, så nu gäller det att kurera. Jag hoppades på att jag skulle vara helt bra i dag, så som det alltid brukar vara. Tröck min "vitkålskur" (kan läsas här!) gick och la mig för att vänta på bättre tider. Natten blev dock inte fridfull som jag hoppats på då jag frusit som jag vet inte vad samtidigt som svetten rann om mig. Mycket obehagligt måste jag säga! Morgonen kom, och japp där var den den höga febern som visade sig genom siffror på termometern. Karl sa åt mig att somna om och han gick upp med Farbror bus. Totalslocknade och har inte orkat mig upp än. Dock försöker jag intala mig att " - nej nu du! Lite sömn gjorde susen! Nu börjar jag ju bli bättre redan!" även om jag vet att det nog mycket väl är Alvedonens verkan. Haha!  Det är så typiskt jag, att inte vilja inse att jag faktiskt är sjuk. Det känns lite som ett nederlag för min del, jag brukar nästan aldrig vara sjuk och jag har ju just haft en lång semester?! Längre än vad jag någonsin förut haft! Så varför nu?! Ska vitkålskurera och bara vila i dag.  2 dagar, sen måste jag vara på benen igen. Både jobb och besök från Stockholm väntar. Så nej du febern, ditt besök är absolut inte lägligt och jag ska göra allt för att få den att kila i väg! Nu ska jag lägga mig i vilande position i gen.  Ses! 
 
 
 
 

 
 
 

Snurrig tjej + Yoga!

Första dagen på nya jobbet avklarad. Mycket information, ny miljö, nya människor och en hel massa nya intryck! Inte konstigt att man åkte hem rätt snurrig. :D Men kul med nya utmaningar! 
 
Efter blev det nästan att åka direkt till min yoga. Vilket var ett riktigt härligt avslut på denna dag. I morgon väntar en ny dag så bäst att hoppa i säng nu. Ny krafter i morgon! Ses! 
 
 


Hyss, skratt och en kidnappning!

Klockan tickar och dagarna rinner iväg. Mycket på gång nu. I lördags fyllde en vän år. Och dagen fick bjuda oss på ett och annat hyss, roligheter, skratt och en kidnappning! Jag och en  gemensam vän åkte hem till henne och överraskade med vårat besök. Glad vart hon och vi fick fika och kaffe i oss. Skratt och en massa snack. Dagen sluta dock inte där. Vi tog fram vårt första paket vilket innehöll en mask / ögonbindel. Och där startade våran kidnappning och vi kunde påbörja våra hyss. Dagen bjöd på en blandad kompott som från en hel del intern skämt, torra mariekex, pruttkuddar och bilåkning, skämma ut oss och skämma bort vår vän, restaurang besök till utgång. En sak var då säker det var att skrattet flödade hela dagen igenom. Skoj hade vi! 
 
Den här dagen är det dock inte många timmar kvar på. Vilket även betyder att det inte är mycket kvar av min semester. Men inte gör det mig någonting inte. I morgon börjar jag mitt nya jobb strutsfarmen. Vilket jag står med öppna armar och öppet sinne mot. Super skoj och jag kan inte hålla mig ifrån att känna mig lite förväntansfull och nyfiken vad denna sommar kommer bjuda på. En sak är då säker, det är att den med säkerhet kommer bli grym! Glad tjej som kommer lägga sig för att sova de sista timmarna av denna semester. Låter grymt tycker jag. Ses! 
 
 


Mitt sötsug jublar!

Jag är ju vanligtvis en riktig godis råtta. Som älskar allt i från chips och godis till riktigt gräddiga och söta bakelser eller kakor. Dock hör det inte riktigt hemma i mitt skafferi och kylskåp under min detox. Nej, då får man hitta på andra lösningar när suget sätter in. I kväll var en sån kväll. Det där enorma suget efter något riktigt onyttigt och gott satte i gång. Blev att slänga in skalade päron och äpple och strö över kokos. Ojoj så gott! Ja inget kan väl bli äckligt med kokos på i och för sig! Mums!    ... Eller så är det så att allt är gott under en detox. Haha! Mycket möjligt! Hej och hå min mage och mitt sug jublar i villket fall!  Inga torra morötter i kväll inte! Wiho!  Nu får det bli att titta i kapp på Svenska Hollywoodfruar och äta mitt så kallade detox godis. Haha! Ses! 
 
 
 
 

Outfit!

Dagens outfit! 
 
 
 
 
 

Detox och bil krasch

Oj då, det skedde vist en olycka. En riktig krasch kan man säga! Farbror bus åkte i vanlig ordning runt på sin Bobby car. Dock miss bedömde han dock bredden på en av dörr öppningarna och körde rätt in i ett uttag. Farbror bus klarade sig utan skador, dock gjorde inte vårt internet det utan dog med detsamma. I dag kom någon äntligen och återupplivade det och ordningen är återställd. Så jag börjar väl där jag slutade skriva. :)
 

Sista dagen i Spanien var kanon. Farbror bus välkomnade sin farfar som han så länge väntat på. Vilken succé! Det badades och nöjts av den sista solen innan vi gick ut och åt middag. Riktigt trevligt. Indiskt blev det något vi ofta åt. haha! Gott var det! Hem för att packa i hop då vi skulle flyga hem morgonen där på. Under den tiden somnade både farbror bus och farfar. Så Jag och karln smög ut på balkongen. Såg hur folk kom och gick från sina små fester, då det var fredag. Och där satt vi snackade skit och spelade en omgång fia med knuff. Riktigt härlig kväll då värmen låg kvar i luften, något den inte gjort de andra dagarna. Super bra avslut var det!

I  söndags var vi tillbaka i verkligheten. Något jag egentligen inte klagade över heller. Nu väntar nya äventyr. Nästa är att börja på nya jobbet, vilket är på strutsfarmen här i Borlänge. Ser verkligen fram emot det. Det kommer verkligen bli en kanon sommar som jag ser med glädje mot! Men först ska här boosta kroppen, Få bort dåliga vanor Spanien förde med sig. Haha! Tänkte köra nån typ av halv detox. Mer frukt och grönt och undvika åtminstone, mejeri, bröd och så klart alla dessa frestelser som finns. Mycket citronvatten får det bli, då Citron bland annat stödjer vårt avgiftnings system. Bilden nedanför var min första frukost på min detox. En frukt och grönt smoothie men Chia frön och inslag av koriander.   Smaskens!  Nu är jag inne på dag 3 och det går bättre än jag trott måste jag säga. Kanske för att denna detox var mer behövlig nu än nån annan gång! :D Ses! 

 
 

Hemma! :D

Hem kommen!  Resan har vart underbar, men måste ändå säga att det är underbart att komma hem med. 
Det gäller att komma ihåg vad man har att komma tillbaka till, då känns det ändå helt okej att lämna ett soligt Spanien. Då blir det liksom win win situation i de flesta situationer om man tänker så. :D Haha! Nu tänker jag bara njuta av lugnet här hemma innan det är dags att krypa ner i sängen. Kanon det! Ses! 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0