Äventyr på Strutsfarmen!

Vilken härlig dag som gått. Ledig och jag fick sovmorgon. En morgonkaffe för att sen ta sig ut på en promenad med en vän. En lång härlig promenad med mycket snack och en nöjd farbror bus som satt fint i vagnen och kollade på allt som for förbi. Hem för en dusch för att sen ta en tripp till Strutsfarmen här i Borlänge. Även om säsongen inte har börjat där än så är det i full rullning. Farbror bus och jag har turen att vår vän jobbar där. Så efter promenaden for vi dit för att kolla in stället. Riktigt fascinerande! Vi tog oss en riktig genomgång av hela gården. Super intressant! Kan verkligen rekommenderar att åka dit. Ta en guidad tur, dessa guider har verkligen mycket spännande att berätta. Rekommenderas varmt! En riktig äventyrs dag har jag och min farbror bus haft! Givande dag för oss båda! I morgon väntar nya äventyr och jag ska äntligen klippa mig. Dags för den här mamman att fräscha upp sig lite. Nu är mitt hår så pass slitet att det är näst intill omöjligt att ha det utsläppt. Som ett stort skatbo. I morgon blir det ändring på det. Och att bara få slå sig ner i en stol och bli lite ompysslad en stund det uppskattas kan jag lova! 
Snart är det dags att avrunda den här dagen. Så jag säger tack och god natt! Ses! 
 
 
 
 

Dolda kameran?

Om ni har stark önskan att få vara med i dolda kameran så skulle jag kunna tipsa om en pizzeria som får en att känna som att kamerorna vilken sekund som hellst ska hoppa fram och avslöja sig och berätta att allt bara är ett skämt. 
Det hela började med att jag och ett par vänner och arbetskamrater bestämmer oss för att ta en pizza. Sitta och snacka och bara umgås utanför jobbet. Vi var 4 st totalt men jag och en av dom sammanstrålar lite tidigare stiger in och slår oss ner. Vi beställer var sin pizza och vännen mitt i mot frågar efter pizza sallad. Inget konstigt så långt. 
Svaret vi får däremot får våra hakor att dunka ner i bordet. - Den har vi plockat bort redan. 
Han vänder på klacken och går.     ... Det blir alltså inge pizza sallad?  Min vän mitt i mot lutar sig över bordet och viskar - Varför kan han inte ta fram den i gen då? Jag rycker förvirrat på mina axlarna innan vi bryter ut i skratt.  Det blev helt enkelt inge pizza sallad då de var bort dukad även om det var långt kvar till stängning. 
Inte nog med det såg vi andra gäster komma med kontanter men vända lika fort då det inte fanns växel. De lära själva fixa växel först i så fall om det skulle handlas något. 
 
Så okej. 
1. Bort plockad pizza sallad utan tydlig anledning. 
2. Ingen växel. 
 
Låt oss fortsätta.
 
Våra 2 andra vänner kommer varav den ena tar 2 burkar läsk för att dricka till maten, går till kassan och ska beställa. 
Personen i kassan kollar på vår vän och säger. 
- Ska du äta här? I så fall kan du ställa i från dig dom där direkt. 
Vi är osäkra varför man inte får dricka läsk på burkdenna pizzeria... Vår vän ställer ändå tillbaka de 2 burkarna och väljer något annat som passar personen i kassan bättre. 
Dom beställer och går och sätter sig. Maten kommer in men i stället för att höra något i stil med "smaklig måltid" 
får vi höra - Vi stänger om en halvtimme. 
Våra vänner blev något stressade även om mannen avrundade klockan lite tokigt och det i själva verket var 40 minuter kvar tills de stängde. Vi som alltid jobbat med service yrken kollar på varandra och kan inte hålla oss för skratt. Det går inte. Det här kändes bara konstigt allt i hop! 
10 minuter senare hör vi någon beställa en öl. - Nja. Hinner du verkligen dricka en hel öl. Vi stänger om en halv timme.    ... Stora förvånade ögon i gen. 
Våra vänner äter upp, vi snackar lite och vi beslutar oss för att gå. Måste poängtera att detta var 10 minuter innan stängning. Vi reser oss upp och går och betalar vid kassorna 10 meter bort. Vid kassorna vänder vi oförklarligt på oss och ser personerna, redan ombytta och klara för hemfärd med jackorna på plockar av vårt bord...
 
Så snabb sammanfattning:
 
1. Bort plockad pizza sallad utan tydlig anledning. 
2. Ingen växel. 
3. Ingen burkläsk får drickas i lokalen. 
4. Poängterar tid istället för en trevlig fras som "smaklig måltid" 
5. Så lite försäljning som möjligt 40-30 minuter innan för att vara säkra på att kunna låsa dörren och gå hem prick den stängningstid som är utsatt. 
6. Personalen har jackorna på tidigare än gästerna och arbetar sen i sina privata kläder med ytterkläder minst 15- 10 minuter innan stängning. 
 
Vi går ut med känslan av "vad hände där egentligen"?        ... Men kan nog gemensamt komma överens om att dom vela hem i tid den kvällen Ses! 
 
 
 
Så även om denna kväll gav oss många frågor så fick vi oss även många skratt! En kväll att minnas. Så på något konstigt vis får vi ändå tacka för ett roligt avslut på denna dag! 
 
 
 
 

Hårsmycke!

Efter shorts incidenten i går (här) så pratade jag och farbror bus om sommaren igen när vi kom hem. Efter en tids pratade åter gick han till att leka. Lång tid efter återvänder han tittar på mig och säger. 
 
- Vincent följa med. 
- Vart vill Vincent följa med någonstans? 
- Till sommaren. 
- Kära hjärtat klart du ska få följa med till sommaren!  <3
 
Nu är jag och min farbror på väg mot sommaren! ^^ Då tycker jag nytt hårsmycke skulle passa fint! Jag kan inte annat än älska det! Ska bli riktigt kul att se vad jag kan kombinera i hop tillsammans med det här! Det får fantasin att flöda. Inspirerande och roligt! Ser fram emot att få bära den många gånger framöver. Ses! 
 
 

Korta shorts och en gentleman!

Farbror bus och jag var i väg på en liten shopping tur i dag. Hittade mig ett par super snygga hängselbyxor i shorts modell. Vi for i väg mot provrummen och jag drog på mig dom. Läckert tyckte jag, farbror bus delade inte mitt tycke. 
 
-Mamma, små!
(Pekar mot mina vanliga byxor och tillägger.) 
- Ta byxor!
 
Min lilla farbror, min gentleman! Farbror bus tyckte mamma dragit på sig för små byxor och tyckte jag skulle dra på mig ett par långbyxorna i gen som täckte lite mer hud. Sötnos! 
 
Förklarade att det nog kan vara sköntsommaren när det är varmt ute att ha något kortare och svalare. Efter några om och men så gick han med på det och det kändes inte helt bra men okej. Så ett köp blev det i vilket fall. Lilla gentlemannen! <3 Ses! 
 
 
(Vita vinter fina ben får jag bjuda på i dag. ;) ) 

 
 

Fri från stress!

Vissa dagar hinner man ingenting och vissa dagar hinner man med mer än man någonsin kunnat tro. I dag var en sån dag jag har hunnit med massor, utan att ha stressat det minsta. Riktigt härlig känsla måste jag säga! 
Jag och farbror bus är ensamma hemma tills på fredag då karln kommer hem i gen. Så jag tänkte att vi ska ha en liten lyx dag. Vi startade upp dagen lugnt för att sen åka i väg och luncha på Max. Det uppskattades må ni tro! Där satt vi och åt. Sakta men säkert! Såg folk komma och gå, så ja ingen stress där inte. Super mysigt och bara sitta och titta på allt och inget och prata om saker! Efter de svängde vi in på lite affärer för att sen sluta på biblioteket
Där spenderades lång tid med att kika i böcker och hade det trevligt då även en vän och ett av hennes barn kom och höll oss sällskap ett tag. Vidare hem för att göra allt det vardagliga som matlagning, disk, tvätt och lite ihop plockning. Det ena ledde till det andra och det slutade med att jag gjorde om i badrummet med några saker jag fick med mig från butikerna vi kikade i. Nu går allt  i ljus mintgrönt! Så härligt! 
Det i sin tur gjorde att jag började rensa lite här och var och har fått i hop tre och en halv påse med blandade saker som ska bort. Så skönt! Bästa sättet för mig att rensa är att rycka någon sak här och var. River jag ut allt med filosofin "här ska rensas" är det som ett skyddsfilter kopplas på och det blir inte mycket alls som åker. Haha! Att rycka lite här och var funkar fint för min del! Härlig dag med lite av varje! Ses! 
 
 
Dagens outfit! 
 

Ashtanga yoga!

Efter ett par hårda veckor med mycket jobb går jag nu på en 3 dagars ledighet. Vilket känns som rena semestern. Haha! :D Första lediga dagen var i dag. Och den kunde inte annat än börja bättre. Förutom heldag med sonen, utelek och glimtar av solen så var det även start för yoga kursen jag ska gå. Första passet avklarat i Ashtanga yoga och fler kommer det bli. Jag tror jag kan ha hittat en träningsform jag fastnat för. Och inte bara träningsform, jag gillar kulturen och läran runt om. Ashtanga yoga, du och jag kommer nog gå hand i hand ett bra tag framöver. 
Mycket nya intryck och tankar. Jag tror jag kommer somna med en riktigt härlig kännsla i kroppen i kväll. I morgon väntar en ny dag med nya äventyr, det blir spännande att se vart dom slutar. Ses! 
 
 


Sy dina egna kläder!

Dagen med stort s - Stor handla! Änu en gång behövdes det fyllas på med mat. Jag och farbror bus for i väg för att handla. Snubblade över en bok av en slump. "Sy dina egna kläder" Jag tog upp den med det samma. Det är något jag länge velat kunna och velat testa på. Här ska läsas så får vi se om jag finner insperation. Vem vet, kanske dyker upp något egen designat plagg i framtiden här på bloggen. ^^ Det skulle vara super kul
 
Dagarna har gått i ett och klockan har snurrat på i samma tackt. Det har resulterat i att jag inte riktigt hinner med allt. En vecka till med mycket jobb sen kommer bloggen snurra på i vanlig ordning. En vecka till på halvfart på bloggen. Snart så! Klockan snurrar, livet snurrar det gäller att göra det bästa ut av det. 
Lång mysdag med farbror bus i dag och i kväll blir det bowling och lite mat med arbetskamraterna. Tycker jag låter kanon efter ett par hårda veckor. Ser fram emot! Nu börjar det dra i hop sig för att fixa det sista innan kramar ska utdelas och jag ska börja röra mig i väg för en rolig kväll! :) Ses! 
 
 


RSS 2.0