Bio + Outfit!

Farbror bus och jag har gjort en lite grövre städning i dag. Resning och sortering av hans lekhörna. Det uppskattades och det blev plötsligt väldigt kul att leka där! :) Det serverades både kaffe, te och mackor från hans kök sen! Mums.. haha! Dagen kommer avrundas med bio för mig och karln! Det var ett tag sen, så det ska bli riktigt skoj! Ser fram mot ett riktigt biobesök med popcorn. Något jag egentligen inte äter så ofta, meen är det bio så är det!  haha! Hoppas ni har en fin kväll också! Ses! 
 
 
 
Det här får bli dages bio outfit! 
 
 


Solljus te!

Många långa intensiva dagar på jobbet. Tur är det att man har så goa arbetskamrater, med glimten i ögat och nära till skratt. Det laddar upp en med ny energi! Och väl hemma har jag en fantastisk familj som står ut med att jag för tillfället jobbar otroligt mycket. En förstående och stöttande familj! Tacksam är jag som har dessa människor runtomkring mig! :) Det gäller att se det bra i vardagen och inte ta saker för givet. Det får en att orka! 
I kväll är karln i huset borta och spelar in podcasts och hänger med lite polare. Det har han gjort sig förtjänt av! 
Själv laddar jag om med lite mini spa/myskväll! Smörja in min torra vinter hud, målning av naglar och så klart lite solljus te med d-vitamin! Grym kväll! :) Ses! 
 
 
 

Fart och fläkt!

Ledig dag i dag. Vilket har inneburit sovmorgon och massa kvalitetstid med sonen. Och jag säger bara en sak, tur att han gillar att handla och göra "hem göra" Annars vet jag inte hur jag skulle få i hop allt. Först i väg för att handla, passade på att hälsa på mina gamla arbetskamrater. Vi bestämde oss för att ta en riktig helkväll med snack, god mat, något glas och en massa skratt någon kväll! Det ser jag fram emot! Men det får nog bli när det är lite tunnare med jobb. :) Sen i väg för att ge morfar och morbror paket som tack för hjälpen när det var bilproblem och bilköp. (frustrerade bilproblems-tider kan läsas om här!) Det uppskattades! Sen vidare hem för att koka ny sylt då den tagit slut. (Senast jag kokade sylt kan läsas om här!)  För att sen avrunda med att röja upp och  invänta middagen. Med lite tid får man rally köra dagarna lite. Men som tur är gillar jag lite fart och fläkt. Mycket fart och fläkt blev det nog, för farbror bus somnade vid köksbordet när ha väntade på middagen. Något som aldrig hänt förut. Så lite mys och och bara ta de lugnt i soffan får avsluta den här dagen.  För krafter lär sparas och laddas för i morgon väntar en ny dag! Ses! 
 
 
 
(Inväntar maten med en kaffe och ett glas vatten. ^^ ) 


Outfit! - Svampbob!

Dagens outfit! 
 
 

Den som kan skratta åt lite ...

Mina killar är i Stockholm. Farbror bus fick följa med och medan pappan i huset jobbar får farbror bus träffa släckt och familj från karlns sida. Roligt för honom! Och att få åka tåg som han så ofta pratar om är ju bara ett stort plus
Jag själv jobbar ändå största delen av tiden. Men ovant att inte mötas av mina busfrön när man kliver innanför dörren. Men jag ska jobba och ladda batterierna resterande tid så jag ska kunna ta i mot dom med en stor kärleksfull famn! Ses! 
 
 
( Mamma säger - Kan du kolla på mamma så jag får ta ett kort?     ... Blundar naturligtvis, men kisar lite för att se mammas reaktion på buset. En liten killes humor och mamma kan naturligtvis inte hålla sig för skratt! Dem som kan skratta åt lite, har mycket att skratta åt! :) ) 
 
 
 

Roliga t-shirts! - ÄLSKA!

Vilken strålade avslutning på denna dag! Efter jobbet kollade jag telefonen om någon försökt att nå mig. 
När jag upptäckte att jag fått sms om att jag har paket att hämta ut blev jag lyrisk. Äntligen! 
Skyndade mig för att hämta ut paketet och åkte hem. Han knappt få av mig skorna och jackan förrns paketet var upprivet. Och jag blev inte besviken! Dom satt bättre än jag trott och ja hur skulle man kunna bli besviken på dessa sköningar! Kan verkligen inte få nog av T-shirts i glada färger och roliga tryck! Love! Ses! 
 
 
 

Choklad och jordgubbs muffins!

En förtidig födelsedag och alla hjärtans dag har firats i dag då min käraste inte är hemma lördag. Han fyller nämligen år på självaste alla hjärtans dag. Men lika bra gick väll det att fira förtidigt. Vi har ju en tendens att göra så. Förra gången jag fyllde år kunde han inte hålla sig så vi firade min födelsedag bara så där bara för att. Haha! Underbart tycker jag! 
Förra året på alla hjärtans dag var vi i Paris. (Kan läsas här!) Något jag hade fått bokat och klart av karln när jag fyllde år. Makalösa karl till att kunna överraska! Dessvärre kunde jag inte överträffa den gåvan denna gång han fylde år. 
Menmen det ska ju ligga tanke bakom såna presenter och inte bara för att. En annan gång kanske! ^^ 
För att sammanfatta dagen så måste jag säga, Bra dag helt enkelt som innehöll lite av varje. Mysig och bra dag som inhöll både sol och snögubbs-bygge, kalas, dagdrömmar om gamla minnen och så klart lite bakning. Choklad och jordgubbs muffins! Mums! Ses! 
 
 
 


Outfit!

Outfit och en vilande dag från smink. Mer än skönt och framför allt bra för huden. Det kör jag en tumme upp för i dag! Ses! 
 
 

Outfit!

Outfit! 
 
 

Hemma gjord mandelmjölk - Recept!

Här hemma har det gjorts mandelmjölk. Riktigt skoj och förvånansvärt lätt! Ett stort plus är ju att man verkligen vet vad man stoppar i sig och att inga onödiga tillsatser. Stor tumme upp! Kul var det och jag ska absolut göra det här oftare! 
 
Recept: 
2dl sötmandel
1 liter vatten
(eventuellt lite salt och vaniljsocker - kan uteslutas! ) 
 
  • Blötlägg mandlarna över natten eller minst 5 timmar. 
  • Skala mandlarna
  • Mixa med 3 dl vatten för att sen tillsätta resten och mixa lite till.
  • Sila mjölken genom  silduk. 
  • Mjölken är klar och står sig ca 3 dagar i kyl. 
Super enkelt och rekommenderas verkligen! 
 Mandelmjölk är bra om man ska göra en detox och kan användas i stället för mjölk då man ska undvika mejeriprodukter eller helt enkelt för mjölk allergiker. Även bra att blanda sin smoothie med. Lycka till, Ses!
 
 
 
 
 
 
 
 

Slumpen eller dunderkur?

Dra på trissor! Skrev i går om min dunderkur! (här) Vaknade upp i dag och det otroligt smärtsamma halsontet var så gott som borta. Kände ytterst lite om jag kände efter mycket, något som direkt försvann bara dagen tickade i gång. Huvudvärken var helt borta och hostan bra mycket bättre än igår. Det kanske bara är slumpen, eller kan det vara så att min dunderkur gjort succé? Vitkål och mängder med citronvatten kanske är den bästa mirakelmedicinen? Oavsett om det handlar om slumpen eller dunderkurernas dunderkur så är jag nöjd. Jag känner mig trotts allt bättre i dag. Kör på i samma spår i dag och hoppas på att inte få några bakslag. Och i fortsättningen ska jag absolut dra nytta av naturens egna egenskaper. Jag tror faktiskt dom kan vara dom bästa! :) Har ni något super tips att tipsa om? Ses! 
 
 
 
 
 
 
 

Dunderkur - vitkålssallad & gluten fritt morotsbröd

Skrev i går (här) ett inlägg om att i dag skulle jag göra någon dunderkur då jag varit hängig senaste tiden. Vilket bara har trappats upp. Dunderkur sa jag och dunderkur fick det bli. Började dagen med att läsa på om olika råvaror och dess fördelar. Hade tänkt mig smoothie från början, men slutade någon helt annan stanns. 
Bakade ett super nyttigt gluten fritt morotsbröd bröd. Mycket vitaminer och mineraler fick jag i mig där av diverse frön och kärnor som var i! :) Persiljesmör till det som bland anat kan ha positiv inverkan på andedräkten! Det tackar man ju inte nej till! Haha! Sen blev det en super sallad. Vitkål och paprika sallad med smak av koriander och citron. Kål höjer immunförsvaret och är bakteriedödande. Så det kändes som en given kandidat. Koriander har antiinflammatoriska egenskaper och sägs vara ångestdämpade.    ...  Och det får jag reda på nu?! Tänker tillbaka på mitt ångestladdade inlägg när bilproblemen låg i stort fokus för mig. (här!) Haha!  Skämt och sido! Pimplat mängder med citron vatten i hopp om att rena ur kroppen. Nu hoppas vi bara att min kur ska hjälpa mig. Om inte annat så avrundades dagen med lite annanas som är lite som naturens eget lyckopiller. Tummen upp! Inga ledsna miner, oavsett vad har det vart en himla rolig dag! haha! Farbror bus älskar att hjälpa till i köket så plus av han där, resultatet blev dock ett stort minus från honom. Menmen kul har vi haft! Ses! 
 
 
 

Mandelmjölk och naturens egna mirakelprodukter!

Då börjar denna dag närma sig sitt slut. Men i morgon väntar en ny. Är ledig i 2 dagar dessutom nu! 
Har dock vart lite hängig senaste dagarna och det verkar bara bli värre. Och i dag vaknade jag och det kändes som halsen var total förstörd. Menmen, än håller jag det inom kontroll! Rädd bara att det ska bryta ut nu. Brukar ju bli så när kroppen går ner i varv. Men vi får hoppas på det bästa, än är jag då på benen och det är jag glad för! :) 
I morgon blir det så klart vila men något skoj ska vi nog hinna med också. 
Handla hem råvaror för att testa något ur boken jag köpte är ju ett måste(här) Mandelmjölk lät ju himla spännande att göra tyckte jag! :D Får nog läsa på en del om naturens egna mirakelprodukter också och köra nån dunderkur för att vinna denna kamp från sjukdomsträsket. Håll era tummar att jag lyckas! Haha!  Ses! 
 
 
 

RSS 2.0