Tack för det här året 2015 och välkommen 2016!

Ett par hektiska dagar fylld av roligheter! Då jag har jul och nyårsledig ett bra tag så har jag verkligen försökt fokuserat på "hjärtats väg". Vad vill jag göra just i dag? Farbror bus och jag har startat varje dag med promenad. Riktigt härlig start på dagen, motion och dagsljus! Underbart! Sen har det blivit mycket bus och legobyggen. haha Även vuxna kan uppskatta det! Haha Förutom det så har jag konsumerat en hel del kaffe om kvällarna med vänner. Haha! Så härligt, att bara sitta och snacka om allt mellan himmel och jord. Så träning, farbror bus och vänner och även klippning av håret har jag lagt min tid på senaste dagarna. Lite av varje och vad energi det tankar! :D  
 
 
I dag däremot är det nyår. Jag går i mot strömmen lite och låter denna dag förbli nykter. Nyår firar jag bäst och helst med min farbror bus. Att få fira in det nya året med det finaste jag har i lugn och ro, utan krav, utan måsten det måste jag säga är guld värt. Den glittrigaste av glittriga lilla svarta har alltså inte fått pryda min kropp i dag utan min outfit har fått bestå av mjukiskläder och sockor som jag slirat runt i och spelat fotboll med farbror bus. Haha!  I bland känns det som folk höjer ögonbrynen när jag får frågan - Vad har du för planer för nyår? - Nej, min plan är att inte ha några planer. Och det blir lite som att jag måste förklara mitt val för att de flesta verkar anse att man "bör gå ut och festa loss". Men när mitt liv ytterst sällan präglas av fest och alkohol så varför skulle den göra det i dag, bara för att? Nej, även detta år som kommer ska jag gå "hjärtats väg". Och tänker dessutom fira in den på så sätt med
 
I dag diskuterade vi i hop oss ang nyårs menyn. Hemma gjord kebab blev det vinnande förslaget. Till efterrätt fixade jag en salt kolakräm med annans. Ett något hälsosammare val och nytt recept jag hittade i en bok jag köpte nyligen. Mycket bra och roliga recept i den! Och hej och hå så galet gott det var! :D Farbror bus tyckte vi hade en grym fest här hemma och även jag är super nöjd. Det glädjer mamma hjärtat att se sin busunge så lycklig! Nu tackar jag för mig 2015, för alla erfarenheter jag fått vara med om, för lärdommar, tackar för nya vänner som kommit in i mitt liv och gammla vänner som stått kvar vid min sida men även för gammla vänner som åter tagit ett kliv in i mitt liv igen. Jag tackar för alla roligheter jag fått vara med om och för den personliga utveckling detta år har fört med sig. Jag tackar för mig och välkommnar nu 2016 för att se vart detta år kommer föra mig.  Ses!
 
 
 
 
 
 
 

Håkan Hellström - Ullevi - Himmel blå himmel blå

Farbror bus och jag knatade i väg till en vän runt lunch i dag. Då hon har en son i samma ålder så fick grabbarna äta lunch ihop. Sen blev det bus hej vilt. 2 busiga killar! Och ni vet när det blir så där galet tyst, när man vet helt garanterat att det är bus på gång. Det inträffade så klart! Då dom sprungit ut i köket så ropade vi in till dem, - Killar vad gör ni för något? Till svar fick vi "-Ingenting tjejer! Det är lugnt!"  Vi bröt i hop i skratt! En treåring kan verkligen kläcka kommentarer man inte alls är beredd på. Underbara barn! Efter lunch och lek knatade vi i väg hela gänget för att handla lite och för att komma ut på en promenad. Riktigt härlig dag! 
 
Kvälls kvisten har jag ägnat åt att greppa pennan. Att fördriva tiden åt att kladda lite är verkligen avkopplande! Samtidigt som filmen om Ullevi konserten stått på då den visades på tv igen. Att man redan sett den gör inget som helst. Jag kan inte få nog av det! Denna passion, glöd, glädje men även sorg, besvikelse och känslan av brustna hjärtan. Han kan förmedla allt och lite till och det är en gåva. En gåva värd att hylla. Livets teater som han sätter ord på så galet bra. Så många år jag stått vid din sida och så många år du följt mig i min vardag. - Håkan, "Du var solskenet, och jag var ensam. Du är en sång på mina läppar. Du kan gå din egen väg. Vill du ha en idiot lägg din hand i min. Allt det bästa till dig min vän, Och må kärlek gå din väg igen. Kyss ingen imorgon, du kan kyssa idag, du kan kyssa idag." - Håkan en liten hyllning till dig, allt i dina egna ord. För är det något du kan så är det att trolla, trolla med orden. Ses! 
 
 
 

Nintendo!

Fick ju hem lite paket dagarna innan jul med lite prylar jag änu inte hunnit visa. Passar på att visa kepan nu med! Aaah, kan inte annat än älska den. Nintendo nörd som man är!  här och här kan ni se lite andra prylar som jag även skickade efter. Ja, jag kan väll inte annat än, än en gång slå fast vid en sak       ... nördigtjej.  haha! Ses!  
 
 
 

Vegetarisk sushi och Yoga!

Som jag skrev i går gjorde jag vegetarisk sushi på på Quinoa och grönsaker. Lite så där lyxig egentid.Min älskade Farbror bus är med sin pappa över helgen. Så jag passar på att lägga min fokus på mig. Vad vill jag? - En fråga jag var ganska dålig att ställa till mig själv förr. Då var det snarare praktiska frågor som ställdes. -Vad bör göras nu?  Att bara omformulera sin frågeställning till sig själv kan få en till såna där lyckorus. Idéer startas och en inre glöd tänds. Det gillas! Så kvällen i går fick spenderas i köket för att senare ägna min tid åt yoga. Riktigt härligt! Just nu sörplas det kaffe i sängen och funderar över dagen. Haha! Ska nog snart dra på träningskläderna och ta mig ut. Få bort den där sega känslan i kroppen! Resten av dagen ska jag nog bara ta som den kommer. Ser lovande ut! :) Ses! 
 
 
 
 
 

Julafton och juldagen!

Farbror bus väckte mig på julaftonen morgon och sa att han vela gå upp som i vanlig ordning. Jag frågade honom om han kollat under granen. Han for i väg som ett skott och  jag har nog aldrig sett honom springasnabbt. - PAKET! MAMMA! PAKET! Det var en ivrig farbror bus den morgonen. Några paket senare och en film sedd drog vi i väg till mamma och pappa för grötfrukost. Laddade och klara drog vi ut på en promenad. Så härligt! Hem duscha göra sig i ordning för att sen kila i väg till mamma och pappa i gen. Paket öppning, god mat, en hel massa godsaker, tomte-besök och paketspel. En strålande glad farbror bus som till min förvåning inte var speciellt rädd för tomten. Lite nervöst men nog vågade han gå och hämta paketen själv allt. :D En viss mamma hade tydligen vart snäll hon med och fick en en hel del fina grejer. Riktigt snäll lär hon ha vart, för nu ska hon äntligen få boka sig en tid för att göra fransar. Som jag suktat efter detta! Får bli att boka en tid snarast! :D Dagen i dag vaknade jag dock inte till en lika förtjusande dag. Mådde så fruktansvärt dåligt i morse och ganska långt in på förmiddagen. Trodde först jag åkt på magsjuka innan tanken slog mig att kroppen nog bara fick sig en rejäl mat och godsaks chock i går. hahaha! Jag som hållit mig på den nyttiga sidan en bra tag nu och så plötsligt fick kroppen allt skräp i världen och i mängder. Det vart inge bra tror jag! hahaha! Och lär påpekas att det var nyktert i går! Då min farbror bus och hans pappa har farit i väg i dag och blir borta över helgen tänkte jag köra lite "fusk", Men efter i morse är det det sista jag vill. Återgår till rutinerna redan i dag. Så får väl på något sätt se något positivt med min först misstänkta magsjuka!  Haha! Jag i ett nötskal! Hemmet är i hop röjt, ljusen är tända och här ska bli en riktig "egen mys kväll". Gjort veg-sushi på Quinoa och grönsaker! (Bild kommer sen!) Mums! Mot kvällen får vi se om det blir att praktisera eller läsa i min nyaste yogabok. Nice! Ser ut att bli en lovande dag trots allt. haha! Ses! 
 
 
 (Med nya ficklampan i högsta hugg! haha) 
 
 
 
 
 

Nyttiga godingar!

Skön dag men med fullt ös! Började dagen med bakning på morgonkvisten. Köpte här om dagen en bok med roliga nyttiga/nyttigare recept i. Super skoj! :D Har hittat en hel del jag knappt kan vänta med att göra och mycket nya ingredienser har redan fått tagit plats i mitt kök. Super skoj! Så här runt jul och nyår kommer jag nog dock stoppa i mig det ena och det andra. Men frågan är väl inte vad man stoppar i sig mellan jul och nyår utan snarare mellan nyår och jul. Dock kunde jag inte låta bli att testa baka dessa redan. Små godingar som absolut kommer kunna bli ett alternativ när man är sugen på något gott i bland. Blir nog lättare att hålla sig på banan då. Haha! 
 
Efter bakningen tog farbror bus och jag en promenad för att sen återvända hem för julstädning och farbror bus åkte så småningom iväg för att åka skridskor med pappa. Efter det blev det julbad medan jag tog vid i rim skrivning. ;) haha! 
Raka vägen ner i sängen för farbror bus. Och det blev ett härligt avslut! Strax innan farbror bus somnade fnittrade han till. Och jag frågade honom vad han skrattade åt. Jag fick till svar - Kul att tomten kommer! Sötunge! 
Själv har jag ännu inte slagit in en enda present än och ska ta tag i det nu. Haha! Fullt schema, men ett schema fullt av roligheter! Nöjd tjej! Ses! 
 
 
 
 

Julledigt

Då har jag och min farbror bus gått på julledighet. Lediga i ca tå veckor. Känns lyx, då julledighet inte är något jag är van vid! Ska verkligen försöka att ägna denna tid på att fokusera på enbart mig och farbror bus. Så mysigt, och så behövligt. Gamla urladdade batterier får plockas ur och nya laddade får sättas i, idéer ska skapas, mål ska sättas. Min vision är att drömmar och mål kan väcka en ur en grå vardag och får en samtidigt att leva mer i nuet
2 veckor, så nu ska här laddas sen är jag redo att se vad 2016 har att erbjuda. Medgångar eller motgångar, oavsett så kommer även 2016 ta mig framåt. Med några citat ekandes i mitt huvud så känner jag mig redo att ta mig ann 2016 med  "When life puts you in tough situations, don't say "-Why me?" Just say "Try me"!"  "A head full of fears has no space for dreams". De två får följa mig genom det kommande året, jag får ta fram min inre superman. Så passar på att inviga min nya Superman myströja dagen till ära! God jul och gott nytt år på er. Ses! 
 
 
 
 

Super Mario Mugg!

Måste säga att veckan startat bra! En allmänt bra dag men som avrundades i stora plus. Ett paket damp nämligen ner hos mig med lite olika prylar i. Och något nördig som man är så blev det glädjetjut. Super Mario samlingen har fått bli större. Och ja, det kanske låter konstigt, men jag älskar inte bara Super Mario utan även muggar. Det är något jag verkligen är svag för. Haha! Älskar att starta dagen med en kopp kaffe i en riktigt rolig eller fin mugg. En liten glädje spridare så där på morgonkvisten.   ... Okej jag ändrar "något nördig" till super nördig istället!  haha! Galet glad tjej som nog lär inviga muggen med lite te, bara för att liksom! ;b Ses! 
 
 
 
 
 
 
 

Superman tavla!

Lördagskvällen drogs penslarna och färgerna fram. Vilket underbart sätt att fördriva ett par timmar med!  Jag har ju en viss kärlek för superhjältar och efter att ha hittat på bergskristallerna vi plockade i somras (Det äventyret kan ni läsa om här!) började inspirationen komma. Även om jag varken är en bra tecknare eller textare så blev det skapande på just det sättet ändå. Men vad gör det, jag sjunger ju även om jag inte kan det heller så. Haha! Oavsett så blev det här resultatet. Ses! 
 
 
 
 
 

Lördagskväll i myskläder och penseln i högsta hugg.

Myskläderna är i hoppade. Alla måsten inför julen är i princip avklarade. En promenad har gåtts och golven är städade. Tror jag pustar ut nu och slår mig ned med penseln och färgerna denna lördagskväll. Känns nice! Nästa vecka blir dessutom en riktig kort vecka med jobb Måndag och tisdag för att sen kila hem på typ 2 veckors julledighet. Känns lyx, då jul ledighet inte funnits på världskartan för mig förr. Känns härligt med andra ord! Ses! 
 
 
 
 

Uppdraget slutfört!

Luciaförskolan i morgon! Så i dag var det bara att fara i väg för att fixa kläder. Sagt och gjort, efter jobbet for jag och farbror bus i väg. Han skulle bestämt vara Lucia. En krona sågs ut och den vita klänningen skulle testats ut. Tåget ska hållas utomhus så det skulle gå över jacka och hela allt. En stor klänning letades på och där stod vi mitt i butiken och försökte böka på den. Farbror bus såg inte allt för nöjd ut medan en fnissade mamma krånglade med det stora tyg stycket. Väl på gav jag några uppmuntrande komplimanger. - Snyggt! Det kan du ha! Där stod han som i ett korvskinn tittade på mig och svarade sen - Nej! Bara kronan tack! Vi kom överens som att ta en tomterock och en lucia krona. Det blir snyggt i tåget tror jag! Farbror bus är nöjd och mamma lyckades med sitt uppdrag! Haha! Ses! 
 
 
 
 
 
 

En 3 årings humor.

Dagen började ganska lugnt med en kopp kaffe i handen en ganska seg mamma och även så farbror bus. Strosade runt här hemma och små grejade. Det där trötta började så småningom gå över och farbror bus kropp fylldes i bus. En 3 årings humor kan vara något så otroligt rolig! Busungen busade lite i soffan och var nära på att trilla ner men räddade sig själv med att sätta ner handen. (soffan är ganska låg) En rädd mamma utbrister - Men lilla gubben gick det bra?! - Ja mamma, jag skulle bara hämta något.  Både han och jag brister ut i skratt. Haha! 
Planen var att senare ta en kaffe med en gammal vän som jag inte sett på evigheter. Dock fick det skjutas fram ett par dagar och jag tog raka vägen till en annan vän som behövde lite hjälp med några saker. Passade på att bara slå oss ned efteråt och ha lite tjej snack. En riktig trevlig dag även om den inte riktigt gick som schemat först sa. Man får ta saker lite som dom kommer! :)  Ses! 
 
 
 
 (Måste ju även tillägga farbror bus omdöme om bilden - Fett med rock! Haha! Söta unge! <3 ) 
 

Förvirrad? - Bra det tar dig framåt!

Det är något speciellt med lediga ruggiga dagar med regn. En lång promenad först för att sen komma in och bara strosa runt i hemmet för att inte just göra någonting, små fixar med diverse grejer. Då rensas hjärnan! Det är då jag kommer fram till det mesta, då jag hittar inspiration, då jag kommer på nya idéer det är helt enkelt då mina batterier laddas. För mig är det viktigt att själen och hjärtat får prata ostört ibland. Vi alla vet nog att vårt inre kan ställa oss ganska svåra frågor, frågor vi egentligen inte vill ha. Lite smått förvirring uppstår! Bra! Jag var en gång på en föreläsning där jag fick mig en rejäl tankeställare. Föreläsaren påstod att det är under förvirring en förändring sker. Det är då något händer! För är vi inte förvirrade så rullar vi på i samma gamla spår. Jag är nog beredd att hålla med! Förvirring är inte bara jobbigt, det tar oss faktiskt framåt med. Så våga ställ er själva kluriga frågor! Det är nog det som fått mig att komma så pass långt som jag gjort med mig själv, 2 stadiga fötter på jorden som har vandrat många mil och har många fler att vandra. Det ser jag fram emot! Kanske ett lite smått förvirrande inlägg, men det summerar och knyter nog i hop dagen ganska bra. Ses! 
 
 

RSS 2.0