Ny vunnen energi + äggmacka!

Ooj!  Vilken lång sovmorgon jag fick! Det var längesen jag fick sova så länge! Vaknade närmare kl 12 av att karln pratade med farbror bus. Farbror bus satt bredvid mig i sängen och lekte och jag hade leksaker över hela mig. Karln berättade att farbror bus setat där och lekt i över en timme nu. Och jag har inte ens vart i närheten av att vakna. Och leker farbror bus bredvid en i sängen kan jag säga att han varken leker tyst eller stillsamt. Jag måste vart ordentligt utmattad och trött! Jaja, jag behövde nog den här sovmorgonen mer än allt annat nu. Tack karln för att jag fick den! ^^ Tihi Hoppade sen in i duschen och körde rubbet, hårinpackning/färgbomb, rakade ben och grundlig ansiktes-rengöring. Nya krafter och ny energi! Farbror bus sover middag för tillfället och karln har åkt och spelat hockey, jag där emot tog mig en kopp kaffe och en stor ägg macka. Ägg macka ligger riktigt högt upp på "bästa att äta listan" för mig. Sååå gott! Snart är det snart dags att samla i hop all den nyvunna energin och sparka i gång dagen ordentligt! Ses! 
 
 
 


... Lite på kanelen.

Jag och farbror bus var hem till farbror bus mormor. Där julstädades det och julpyntades för fullt. Men det var en sak jag reagerade på.. En märkbart påverkad tomte... 
 
- Men mamma du kan ju inte ha en full tomte på bordet. 
- Va?! 
- Ja han är ju lite på kanelen den där. 
- Haha! Ånej! Det tänkte jag inte på. 
 
Torrt skämt, men kul hade vi. Jaja bättre lycka nästa år. ^^ Tihi! Ses! 
 
 
 

Outfit!

 
 

Vinnande koncept!

Dealen jag och farbror bus var ett vinnande koncept. MYS! Och jag kunde dessutom slumra till lite i soffan i gen. Men nu är det dags att sätta i gång med dagens måsten. Och listan känns lite för lång. Men jag får ta det som det kommer och göra det som hinns med. Ska försöka hinna ta oss ut för lite lek också medan det är lite ljust ute. Det tror jag vi har mycket att vinna på! Ljus är ju något som är svår åtkomligt den här tiden på året. Det gäller att göra det bästa av det! Ses! 
 
 
 
 
Om du vill flyga, måste du ge upp dom sakerna som håller dig nere! 

Kärlek!

Att få komma hem efter en så där halvdålig dag, och mötas av farbror bus glädje tjut. Att bli mottagen och välkomnad på det sättet varje dag är helt otroligt och värmer i hjärtat. Han skriker av glädje som om vi inte setts på jätte länge. Mitt hjärta, för dig gör jag allt! 
I kväll vela han gärna inte gå och lägga sig utan vela bara mysa i mammas knä. Vi gjorde en liten deal, i morgon bitti ska vi bara sitta och mysa och kolla på Dora utforskare. Det gick han med på och traska sen glad in till sängen. Jag måste säga att jag ser riktigt fram i mot i imorgon bitti när han kommer och drar mig i armen och ropar - UPP MAMMA! UPP!  Då vet jag vad som väntar, en riktigt lång mysmorgon! Som tur är, är jag ju dessutom ledig i morgon! Härligt! Ses! 
 
 
 
 
 


Outfit - Batman!

Na-na-na-na-na-na-na-na BATMAN! 
I bland blir vissa dagar inte som man tänkt sig. Men då är det bara att ta fram sin inre styrka och fortsätta kämpa sig framåt! Med dom orden avslutar jag dagen.Dröm sött. Ses! 
 
 
 
 
 
 
 

Tacopiroger och jordnöt-chokladgodis!

I dag stod jag och inte karln i köket för en gång skull. Och det råkade bli lite av varje. Lite godis och lite mat!  haha! Taco-piroger och jordnöt-choklad godis. Mumsmums! Nu känns det som att magen står rätt ut. Att stoppa när man är så där lagom mätt har jag otroligt svårt för!  haha! Jaja smälta maten ett tag nu då för att sen greppa penseln i kväll i gen då! Tummen upp! 
 
 
 
 
 
 


Färgtuberna får göra sig redo!

I går var det lim och tidningspapper som fick förgylla min kväll. I dag är det nästa lager. Det roligaste! Grunden är gjord och ikväll är det dags för penseln ta plats i handen. Vad det hela ska bli får ni se när det är klart. Älskar att fördriva ett par timmar och avsluta dagen på det här sättet! Gillas skarpt! Ses! 
 
 
 


Secondhand!

Hum, hur tänkte jag nu? Jag går väldigt sällan i klackskor. Skulle nästan våga påstå aldrig..
Jag är heller inte speciellt förtjust i beige. Det är något med den färgen som ger mig rysningar. Men ändå köpte jag mig ett par beigea klackskor på secondhand i dag. Haha! Nöjd vart jag i vilket fall även om bilden inte gör dom rättvisa.  Mysig dag med fullfart. Och farbror bus har redan somnat för natten. Trött kille! Nöjd med dagen är vi nog hela familjen nu! Ses! 
 
 
 
 

Återställar dag!

Vilken härlig dag! Hela familjen är ledig och jag fick sovmorgon vilket bara det var otroligt skönt! Sen har jag äntligen fått lite tid till att "återställa mig själv" haha! Lång dusch, hårinpackning och grundlig ansiktsrengöring, plockning av ögonbryn och målade tånaglar. (Precis bara tårna, naglarna på fingrarna är i det kortaste laget så det kommer inte på fråga! haha)  Och vips så är man som en ny människa! Så behövligt! Nu ligger farbror bus och sover lite middag och sen ska nog hela familjen i väg för att bara vara och ta en liten fika tillsammans! Härligt härligt! Ser ut att bli en lovande dag! Ses! 
 
 
 
 

Kaos dag, Stockholm och shopping!

Vilken dag! Dagen börjar väl som de flesta dagar börjar.Vi grejar och gör oss klara för jobb och förskola. Något sena ut i bilen bara. Sätter oss i och vrider om nyckeln.  e e e e ÖH e e e ÖH! Ja det är väll ungefär så en bil låter som inte vill starta? Haha!   Suck! Vänder mig mot farbror bus och säger - Jaha ska vi gå till dagis i dag då? Bilen startar inte. Varav han nickar och utbrister. - Ååå nej! Starta bilen, nej!  Det var bara att packa ur allt ur bilen i gen och börja traska. Något stressad hur jag skulle ta mig till jobbet på snabbast sätt. Lyckades till slut hitta skjuts i sista stund. phu!  Men det slutar inte där. Hoppar in i bilen som nu kommit för att hämta upp mig vid dagis, börjar greja för att få av hem nyckeln från bilnyckeln.Något stressad tar jag till tänderna när allt annat misslyckas.   ... Inte en så smart i de. och råka bita loss en lagning från tanden. För att i nästa stund komma på att jag har tid för besiktning i morgon. Ångest! Bra start!    .. Eller inte. Som tur var slutade oturen där. Och morgon dagen verkar lösa sig och kommer nog gå lite smidigare än idag. Haha!  Jaja i bland lär man väl ha såna dagar med. :) 
 
Antar jag hade det något för bra i går. Följde med en vän till Stockholm som bland annat skulle sy upp en bikini då hon ska tävla i Bikini Fitness. Väldigt roligt att få vara med och se! :D Han med lite shopping med och åkte hem med 3 T-shirtar rikare. Gillar! Håll en tumme för mig i morgon! Ses! 
 
 
 

Dagens outfit / Mjukis tjej

 Jag är egentligen en riktig mjukis tjej. Är jag hemma åker mjukis byxorna på. Inte speciellt snyggt! - Men vem har sagt att man alltid måste vara på topp? Ett par timmar om dagen kan man väl bara få ha de skönt! Haha! Ses! 
 
 
 
 

Farbror bus historia i tavel-form.

Då ska jag äntligen få visa tavlan farbror bus skapat. Upphängd och klar. Eller klar och klar, det kanske var fel ord. Tavlans historia tar inte slut här då den ska få ta form i ett par år framöver. (Skrev om här) Men för tillfället känner jag mig nöjd! Ses! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tavlan uppsatt!

Mini helg då jag är ledig i 2 dagar nu!  Vi får helt enkelt se vart dom dagarna tar vägen. Ta vara på dom ska jag i villket fall göra. 
 
I dag har farbror bus morfar vart här och satt upp tavlan farbror bus målade för ett tag sen. (Skrev om här
Något som gjorde farbror bus väldigt glad. Varje gång vi tittar på tavlan säger han, Fin! Fin! fin! Mycket stolt liten kille! Så glad vart han när vi satt upp den på väggen. Och jag bara älskar den! Och om nått år eller så har jag tänkt att han ska få måla på den i gen. En tavla gjord över en tidsperiodnågra år. Jag tror det kommer bli otroligt häftiga konstraster med tanke på hur mycket han kommer utvecklas! Häftigt! Bild kommer i morgon! Nu blir det lite mys kväll innan det är dags att krypa ner i sängen för att sova. Sov gott! Ses! 
 
 
 
 

Att bara följa känslan i hjärtat!

Känns så otroligt bra i hjärtat att ha ett par dagars ledighet tillsammans med enbart sonen min. Bara få ägna all uppmärksamhet och energi till honom. I dag strök jag allt som stod i kalendern.
Det har vart riktigt grå ruggigt här och jag bestämde mig för att farbror bus helt får bestämma aktivitet. Så dagen har gått åt att tittat och läst böcker, ritat, lekt med bilar, spelat lite spel och vart ute i lekparken. En mycket givande dag måste jag säga. Det var en sak som slog mig. Ett exempel, Han gjorde bus och jag sa åt honom att så får man inte göra. Och han svarar  - Mamma arg.  - Ja, mamma är arg. För att man får inte göra så. Men han sa även varje gång han tycke något var mysigt eller roligt. - Mamma mysigt! - Mamma roligt! - Mamma Kul!  
 
Och det slog mig att man nog allt för sällan säger till någon spontant att - Oj vad roligt det här var. Eller vad mysigt det här är. Det uppskattar jag verkligen! Man påpekar oftare negativa saker medan positiva ofta slinker en mellan fingrarna. Något jag egentligen är väl medveten om. Men om man är medveten om en sån sak. Varför gör man då inte det?  Inte okej. För små ord kan ge mycket värme.
Vad viktigt det är att få kunna sätta ett ord på känslan man har. - Det gjorde mig faktiskt sårad eller det här tyckte jag var riktigt mysigt, är minst lika viktigt båda två, för båda parter dessutom! Tack farbror bus för den lilla uppenbarelsen. Så liten men så klok.  Äldre människor kan vara mycket klocka men yngre kan vara minst lika kloka dom. Kanske på grund av att de inte har ett invant sätt att bete sig på eller vara på. Att allt bara kommer så spontant rätt ut ur hjärtat? En till anledning att bara vara sig själv och gå sin egen väg. Djupare tankar så här på kvälls kvisten när lugnet lagt sig. Ses! 
 
 
 
Med fötterna på jorden och när hjärtat får styra ens röst, det är då både ensjälv och personerna i ens omgivning går längst och mår bäst. Det är i jalla fall den tron jag har
 
 
 

Bra dag! - CHECK!

Haft en super dag! Och lyckats bocka av det mesta som var planera för dagen. 
 
  • Haft besök. - CHECK! 
  • Handlat - CHECK
  • Popcorn fest/mys med farbror bus. - CHECK! 
  • Tvättat - CHECK!
  • Bäddat rent i sängarna - CHECK! 
  • På börjat ny design till bloggen - CHECK! (inte klart än, så får fortsätta i morgon om tiden finns. Så ni får ursäkta röran ett tag) 
  • Sätta upp farbror bus tavla -  TYVÄRR INTE CHECK! 
 
Ja jag kan ju inte påstå att jag haft en jobbig dag direkt. Så jag skulle egentligen kunna sammanfatta dagen med ett ord bara NÖJD! Och om jag motförmodan får sammanfatta med två så skulle det väl bli glad också då. Haha! Nöjd och glad lyfter jag på hatten och tackar för mig. Nu blir det raka vägen ner i sängen för att sova! Ses! 
 
 
 


1UP strumpor - och jag känner att jag är vid liv!

I helgen är karln borta. (Skrev om här!) Så i dag har  jag och farbror bus bokat upp oss med besök av en vän. Härligt! Lek och tjejsnack! 
Hoppas på att få upp farbror bus tavla han målat på väggen i dag med! Hoppas! I så fall kommer bild sen! Håll era tummar och tår! ^^ Har lovat farbror bus att vi ska handla popcorn och ha popcorn fest i dag med. Haha! Så klart man ska ha popcorn fest på en fredag! :D Mammas goding! 
Fullbokat och passande outfit. Med tanke på mina 1UP strumpor. Kan behövas med ett till liv. Eller är det kanske nu man känner att man är vid liv? När man har en dag fylld av en massa skoj! Jag njuter! 
Ska försöka fila på en ny design till bloggen i kväll med. Så då får ni väl antagligen ursäkta röran ett tag! ^^ 
Nu sover farbror bus middag och jag ska passa på att slänga in en tvätt. Ses! 
 
 
 
 
 
 
 

Lång ledig mys helg på ingång!

Ett par hektiska dagar har plötsligt svischat förbi. En jobbdag kvar innan jag går på lite lång helg. Ledig i 3 dagar! Karln åker i väg, ska hälsa på sin släckt och familj.Framför allt sin bror som fyller år. Lite grabbhäng om jag har förstått det hela rätt. Grattis till honom får man väl säga då. Jag och farbror bus får passa på att ha det extra mamma son mys här hemma. Kalendern verkar dock näst intill fullbokad innan helgen ens kommit. Haha!  Jaja vi får se vad som hinns med och inte. Vi får ta det som det kommer. Kommer nog bli riktigt mysig helg ändå! :)  I kväll får det nog dock bli en rätt tidig kväll, det känns som att ögon locken redan är på väg ner. Dröm sött på er! Ses! 
 
 
 
 

Outfit!

Dagens Outfit! 
 
 
 
 
 

RSS 2.0