Dagens outfit!

Skrev i förra inlägget att jag hoppades på en dag i parken med gott sällskap. Parken blev det och med gott sällskap med. Farbror bus och jag fick äran att spendera dagen med en nära vän till mig och hennes 3 barn. Men innan parken blev det kaffe/saft och kaka. Underbar dag med strålande sol som ett plus i kanten! Gillas! Ses!
 
 
Dagens outfit!
 
 

Kalashandling på Coop!

Riktigt bra start på dagen. Jag och Farbror bus har redan hunnit handlat i dag. Och måste säga att det blev en riktig kalas handling. Var till Coop och hittade en super snygg tröja åt farbror bus, kommer bli riktigt snyggt till hösten! När jag visade farbror bus la han den genast i korgen, jag tar det som att den var godkänd! ^^
När allt är betalt och klart och vi kommit ut genomkassorna får han en ballong, vilket är super skoj! ^^ Den bar han stolt ut ur butiken. Väl ute ur butiken går vi förbi ett jordgubbsstånd där en yngre kille står och säljer jordgubbar. När han får syn på farbror bus tar han genast en av jordgubbarna, går fram till farbror bus och ger honom den. En lycklig och nöjd farbror bus, som smaskar på sin jordgubbe hela vägen hem! Nu sover farbror bus gott efter sitt höjdaräventyr till Coop. ^^ Nu får vi se vart resten av dagen bär av. Hoppas på en tur till parken med gott sällskap. Ses!
 
 
 

Outfit

Dagens outfit!
 
 

Mors dag, och frukost på sängen?

Man skulle kunna säga att jag fått frukost på sängen i dag.   .. Och jag kan inget annat än att skratta.
En mycket trött mamma i dag, och det verkar som att farbror bus beslutat sig för att duka fram sin egen frukost. För när jag vaknade hittar jag en mycket glad farbror bus som ligger bredvid och väntar på att mamma någon gång ska vakna och gå upp. Men det var inte det enda jag hittade. Nej utan, hittade även messmörstuben, en majsburk och konservöppnaren. Farbror bus absoluta favoriter. Hahaha! Han verkar dock ha stött på problem, när han inte fått upp majsburken. Även om det var väldigt snällt att låta mig sova en stund till, så hoppas jag nog ändå att han väcker mig nästa gång. Vem vet vad man hittar i sängen annars. Är väldigt tacksam att han inte tog fram glassen, som han älskar så mycket. Haha!  Aja är det mors dag så är det. Klart mamma ska få messmör och majs på sängen. Eller? Ses! 
 
 

 
 
 

Himlen öppnade sig!

Härlig helg! Strålande sol och gårdagen spenderades med att gå och köpa glass sen lekparken. I dag blev det mellis i lekparken istället. Blir nog många härliga dagar i parken i sommar. Underbart! Efter det var det in för att fixa lite måsten för dagen, då det helt plötsligt blev helt mörkt och himlen öppnade sig, allt på en gång! Spöregn, åska, blixtar och hagel på de. Måste säga att det var riktigt mysigt! Vi hade ju ändå bestämt oss för att det var dags att gå in. Farbror bus och jag stod länge i fönstret och tittade  på ovädret. Spännande! ^^ Farbror bus har nu somnat och jag ska nog ta fram penslarna och lite färg. Nöjd med dagen! Ses!
 
 


Grön Personlighet

Fick en oroligt intressant kommentar av Amanda. Gå gärna in på hennes blogg och kika, mycket klok kvinna! :)
Hon frågade mig om min personlighet gick i grönt också. Jag tog mig en kaffe kopp och satte mig genast och googlade om grön personlighet och det första jag får upp är den här sidan. Skrollade ner och hittade grön och började läsa. Och ja, ser man på. Jag har en grön personlighet också. Känner i gen mig en hel del! Hel grön tjej med andra ord! Haha!

"Serviceminded och empatisk. Lojal och pålitlig. Har tålamod och vill gärna hjälpa andra. Lugn och eftertänksam. Säger sällan nej till uppdrag och sätter en heder i att slutföra sina jobb. Tänker först och pratar sen.

Gillar:
Planering, stabilitet och struktur. Vill ha framförhållning och känna sig delaktig. Behöver få tid på sig att avsluta sina uppgifter.

Ogillar:
Snabba förändringar och att inte bli lyssnad på. Otrygga arbetsförhållanden och att inte bli informerad i tid.

Kan uppfattas som:
Lagspelare, lojal, uthållig och grundlig. Men också som långsint, lättsårad, ha svårigheter ta egna beslut och förändringsobenägen.

Matchas genom:
Tvinga inte fram snabba beslut, en grön person behöver tid att tänka efter. Informera om förändringar i god tid. Prata hellre om förbättringar än förändringar. Ge tid och möjlighet att pricka av och avsluta.

Skakar hand:
Vänligt handslag.

Ett möte bör...
...ta så lång tid som du behöver."

 
Ses!
 
 

Sova över hos mormor och morfar!

Farbror bus och jag har vart på äventyr i gen. Den här gången hade vi "sova över kväll hos mormor och morfar".  Tihi! Kul! Äta god kvällsmat, vara uppe lite längre än vanligt. Rena fredagsmyset mitt i veckan för farbror bus. ^^  Dock förstod han inte först att vi skulle sova över, utan gick och hämtade sina skor när jag frågade om han var trött. Hem och sova tänkte han, men det dröjde inte länge innan han förstod att vi skulle sova kvar. Och kan säga att han somnade sött efter en rolig kväll med mormor och morfar.  Att sen för första gången köpa glass av glassbilen, gjorde ju inte dagen sämre direkt. Farbror bus bar stolt hem all glass, för att sedan dela ut vitt och brett till alla. Glad kille, och lyckad översovning! :D Ses!
 
 
 
(Tyvärr ingen bild än, får gå med den här så länge! )

Nytt grönt linne!

Ett nytt linne jag inte visat för er. Att ett så vanligt linne kan vara så snyggt! - Älska grönt! ^^ (Färgen gör sig dock inte så bra på bilden!)
Lite kortare fram och lite längre bak piffar upp det en aning det med. Nice! Ses!
 
 


Utflykt med glass ätning och parken!

Angående förra inlägget (Här), så tänkte jag bara berätta att jag lyckades somna om vid kl 6, och vaknade några timmar senare. Haha! Då hade karln och farbror bus redan smugit upp och jag fick min sovmorgon ändå! ^^ Härligt!
 
Super varmt ute, så vi for i väg för att äta glass och titta på båtar som åkte förbi. Super mys!
Glassarna uppätna och vi for vidare till parken för lek. Klätterställning, gunga, rutschkana, balansgång och tågåkning. Farbror bus testade hela kittet! ^^  Trotts den tappade myskvällen i går, så tog vi igen det med bravur i dag innan det var dags för karln att åka tillbaka till Stockholm. Lyckad helg måste jag säga! :) Ses!
 
 
 
 

 

Inte riktigt som planerat!

Det där gick inte riktigt som planerat! Karln och jag hade laddat upp för en riktigt myskväll.Chipsen stod framme och dippen var i hop rörd. Det enda som återstod var att farbror bus skulle nattas för kvällen. Mys med hela familjen samlad, så vi nattade honom bägge två. Dumt val! Vi somnade alla 3! Så gick det med vår myskväll. Haha! Hade dessutom sett fram emot en låååång sovmorgon, vilket jag inte haft på evigheter. Vad händer då? Jo jag vaknar kl 4 och kan absolut inte somna om. Vilket är super konstigt, så många gånger jag somnat med farbror bus och bara vill fortsätta sova när han väcker mig på morgonen. Haha! Att sen vakna 4 var väl att ta i, farbror bus själv vaknar ju faktiskt kl 7. Haha! Jaja, i bland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Glada tankar, morgon stund har guld i mun(d?).  ( Hum, jag har alltid trott att det heter "morgon stund har guld i mun". Men så tänkte jag - Nej, vadå mun. Heter det verkligen så? Morgontankar och jag googlar helt enkelt upp det. Hahaha! Svaret blir "Morgon stund har guld i mund" Nu är tanken dock, -Va då mund? Haha! - Nej saker blir verkligen inte som man tänkt sig märker jag!  Haha! Ses! 
 
 
 

Stockholm + praktik + hemma!

Jobbat hela dagen för att sen åka och hämta farbror bus. Blev en vända i lekparken innan vi hoppade in i bilen igen för att hämta upp karln i huset. Karln som äntligen kommit hem från praktiken och stannar över helgen, innan det är dags att åka tillbaka till Stockholm.  Men känns riktigt bra att han är hemma i gen! Då talar jag nog för både farbror bus och mig. Som lill killen har myst i kväll! :D  Familjemys - Underbart! 
Farbror bus blev sen nattad av pappa sin, medan jag fått njuta av en lång dusch och lite egentid vid datorn. Såklart också uppskattat! ^^ Ses!
 
 
 
( Gammal bild när killarna kryper i tunneln. En mycket glad farbror bus! ^^ )

Roligaprylar

Glad! Fått mina prylar nu som jag skickade efter! (Berättade här!)  Som ett barn på julafton!
1.  En godis skål! Sötast!
2. En tangent lampa, som tänds när man trycker på tangenten! Haha!
3. En 1UP mugg! Känns härligt att ladda på med ett liv när man dricker sitt morgonkaffe! ^^
4. När jag öppnade paketet upptäckte jag till min glädje att jag klickat hem en påse s-märken också. Blev en härlig avslutning på dagen igår. Mums!
 
Som ett barn på julafton sa ja, och ja man kan nog lätt tro att det är till ett barn med och inte till en 23årig tjej. Men vad ska man göra då, Älskar dom  - Prylnörd som man är! ^^ Hurra för roligaprylar! Ses!
 
 
 
 

Farbror bus på äventyr till gammelmormor!

En spännande dag! Farbror bus och jag ska snart bege oss i väg då jag ska jobba. Men i dag väntar inte dagis för farbror bus, utan i dag väntar gammelmormor! Spännande! Första gången han ska vara där.  Väskan är packad sen i går kväll. Och några leksaker är noga utvalda. Men jag tror det kommer gå galant! Men första gången är ju alltid nervöst!  Önska oss lycka till! ^^
 

Fick sms i går om att mitt paket förväntas komma i dag. (Skrev om här) Håller tummarna!
Så hoppas på att få visa upp dem i kväll i bloggen! :D Galet skoj! :)
Ses!
 
 
 

Pussel, ensamstående och en suck av lättnad!

Phu! Setat här och försökt pussla i hop ett dagis schema för de sista veckorna karln är borta på sin praktik i Stockholm. Kan säga att det inte var en lätt uppgift! Att inte kunna lämna vissa dagar och inte kunna hämta dom andra ställer till problem måste jag säga! Men det blir väl så när man börjar super tidigt om inte så jobbar man sent. Något jag egentligen inte ser något problem med, förutom när det kommer till just dagisschemat!  haha!
Efter mycket pusslande och många telefonsamtal var det till slut löst. En stor lättade suck! Phu, klart, löst bara att köra! ^^D
 
Måste bara säga - All heder till de ensamstående på heltid! Vilket jobb! I det stora hela går allt super bra, vi har det så mysigt och rolig! Men att få varje dag att lösa sig och gå i lås det är ett riktigt pussel i sig. Att bara få i hop ett dagis schema får en att känna sig som en Super kvinna och mamma ! Haha! Så glad att jag har familj och släckt som så gärna ställer upp mer än väl! Nu är de sista veckorna i hop pusslade och samtidigt som jag ger alla ensamstående och min underbara familj/släckt stora applåder, klappar jag mig själv även på axeln. Det här gjorde vi bra. Allt går ju faktiskt att lösa till slut, det får man inte glömma. Allt går bara man vill! Måste väl ge lite beröm till karln som krigat på i Stockholm med. Får vi inte glömma! Men nu väntar sängen, dags att slå i hop ögonen för dagen. Dröm sött, ses!
 
 
 
 
 

Roligaprylar + prylnörd

Väldigt glad tjej! Satte mig och klickade hem lite grejer i går. Väntar med spänning på posten de kommande dagarna! Man kan ju tro att jag ska uppdatera garderoben, vilket faktiskt skulle behövas. Men nej, inte då. Har skickat efter lite prylarRoligaprylar.se. Ingen sak är den andre lik och det följer ingen som helst tråd helt enkelt   ... och jag bara älskar det! Pirrar i hela kroppen!   .. Ja jag vet, jag är nog en riktig pryl nörd! ^^ Haha! Älska!
 
Nu förbereder jag och farbror bus oss för dagens äventyr, vilket betyder jobb och dagis! :) Ses!
 
 
Glad nyduschad farbror bus! ^^

Rensa datorn!

Oj, både maten och middagssovningen blev försenad. Men Det är väl helt okej så där i bland, helst om man får lite besök. Men oj så kul vi hade! Och farbror bus lekte gärnet, och blygheten kunde man dessutom muta bort på 1 minut med en boll som present. :D haha! Goa killen! Nu sover farbror bus gott!
Och jag själv ska nog sätta mig och fortsätta rensa bland bilderna i datorn, som jag började med i går. Allt är rensat och uppdelat i mappar och nu återstår bara att solla bort onödigt skrot! ^^ Men hej och hå va skönt att få lite ordning! Det var ju som en enda stor tornado gått igenom datorn!  Haha!  Ses!
 
 
 


Halsband i färg!

Lovade att lägga upp bilder på halsbandet jag hade på dopet jag var på i går. Och tänkte att det är väl lika bra att hålla vad som lovats! ^^  Då halsbandet såg helt vitt ut på bilderna jag la upp (Här!), så tänkte jag visa det i sin rätta färg. Kom ju dock på att det syntes skapligt i inlägget jag laggt upp här!  Men   .. det är ju inte så ofta jag total förälskar mig i smycken. Men nu har jag dock gjort det så här kommer en bild där färgen verkligen syns. Älskar! Ses!
 
 
 

Fröken gröns egan Subway macka?

5 minuter, och jag gjorde den godaste middagen någonsin! Och det bästa av allt är att de smakade exakt som Subeway! (Förlåt för det subway! haha) Enligt mig då!
 
1. Ta fram 2 mackor!
2. Lägg på massa ost och krydda med oregano och salt
3. In i ugnen en liten stund bara så osten smälter
4. Ta ut och lägg på det du vill ha i mackan. Jag tog gurka, tomat, paprika, rödlök och feta ost. Det är så klart valfritt! (Så länge du väljer samma pålägg som du gör på subway, annars smakar det så klart inte lika dant! Haha! Förlåt kvälls humor! )
5. Salta och ha på lite svartpeppar om du nu vill ha det med. 
6. I ugnen och värm på lite granna.
7. Ta ut och släng på massa crème fraiche.
8. Smacka i hop mackorna.
9. Bli proppmätt!
 
Ja, dom kanske inte ser lika dana ut, men herregud så gott det var! Mums! Rekommenderas! Ses!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Outfit till dop

Dagens outfit, och snart bär det av till dop. Stod på mig och tog denna outfit trotts att farbror bus inte godkände den. Haha (Kan läsas här!) 
 
Halsbandet gör sig dock inte rättvis på bild då det ser vitt ut. Är dock i olika färger. Kommer bättre bild på det sen! :) Ses!
 
 


Rutschkana inomhus!

En frustrerad farbror bus som inte kunnat vara ute i lekparken och lekt på grund av att han vart sjukt som jag berättat. Rutschkana som han i vanliga fall vill åka ett par gånger per dag i vilket fall har fått väntat. Men man får inte vara dum! - Han hittade ju en rutschkana inomhus bland sina leksaker, som åtminstone foten fick åka i. Glädje skrik varje gång foten fick åka. Kan säga att han höll på länga och foten fick åka om och om i gen! ^^ Underbara unge! Härligt när fantasin får komma till användning! :) Tror vi får trotsa vädret i dag och gå ut en liten stund, får se hur mycket farbror bus orkar! :) Ses!
 
 


Inte godkänd outfit till dop!

Farbror bus är mer eller mindre frisk skulle jag nog kunna säga. Hosta dock, men den kan ju sitta i i evigheter känns det som. Så i morgon blir det dop för oss. Kusins lilla Signe ska döpas, så det får vi ju inte missa! :)
Vi har provat ut lite kläder här på morgon kvisten för att förbereda oss för i morgon. Provat outfit efter outfit. Farbror bus var flitigt med och titta och rev runt bland kläderna. Så hittade jag en som nog skulle kunna passa. Går för att titta mig i spegel och farbror bus följer med, ställer sig och tittar på mig och skakar sen på huvudet.
- Men farbror bus det här blir väl fint?  Han skakar på huvudet i gen. Nejnejnej. - Okej, outfiten är alltså inte godkänd av den lilla herren. Tror dock att jag trotsar honom den här gången och tar den ändå.
Liten smygtitt kommer här! Ses!
 
 
 

Kasslergratäng och krupp anfall!

Kasslergratängen står i ugnen så den ska va klar och förberedd till middagen. Smidigt!
Farbror bus ligger i sängen och sover middag. Han är helt klart på bättringsväg och mycket piggare nu, febern börjar sakta men säkert försvinna. Skönt för lillgrabben! Och som tur är har vi inte haft några mer krupp anfall! Setat på helspänn varje kväll här nu, för urs va obehagligt det är! Men som tur va så har vi klarat oss. Så i kväll får det nog bli att ta fram färg och penslar när farbror bus somnat. Kul att göra klart det lilla "projektet" jag pysslar med! ^^ Ser fram emot det! ^^
 
Vill bara säga tack för alla era stöttande ord jag fått angående förra inlägget! (Här!)
Känns skönt att fler reagerade på mottagandet!
Morfar hade nyligen pratat om att köpa biljetter till cirkusen som kommer snart. Höll på att kläcka ur mig inne hos sköterskan :
- Pappa du behöver inte köpa biljetter. Nu har vi redan vart på cirkus och sett en riktig clown. Haha! 
Nästa gång önskar jag dock att vi får träffa riktiga sjuksköterskor och doktorer när vi söker läkarvård och att clownerna håller sig till cirkusen. Det skulle uppskattas!
Ses!
 
 
 

Besviken på sjukvården!

Sjukdom i huset då. Stackars liten! Började i går kväll med krupphosta och väldigt svårt med andningen som inte vela ge sig trotts de gamla tipsen med att gå ut eller fylla upp badkaret med vatten för att få fuktig luft. Efter kontakt med sjukvården över telefon, sa dom åt oss at åka in till akuten. Väl inne hade det blivit mycket, mycket bättre. Beslutade oss ändå för att träffa sköterska för koll och eventuellt tips om det händer i gen.. Väl inne så fick Farbror bus inte ens en blick, och trotts våra försök att berätta hur han mått så fick vi varken tips på hur vi ska gå till väga nästa gång eller förståelse för denna obehagliga upplevelse. Nej, vi fick bara höra saker som "- Han är inte sjuk. Det här är ingenting för mig." Och när vi fråga rätt ut - Men va ska vi göra nästa gång då när inget hjälper?! Fick vi till svar " -  Vi kan inget göra. Han är inte sjuk, som sagt det här är ingenting för mig."  

Nej kanske inte nu, synd bara att hon inte vela lyssna på hur han mådde för en kvart sen. För det vill jag inte vara med om i gen. Fjolliga föräldrar eller överbeskyddande? - Jag vet inte vad hon tänkte om oss. Men vad det än var så måste jag nog få säga att de var fel. För jag tror ingen vill sitta med ett litet barn med andningssvårigheter... Besviken är vad jag är.
Och för det första så hade vi kontakt med sjukvården innan vi åkte in som även lyssnade på honom övet telefon som sa åt oss att åka in att han behöver läkarvård. Och för de andra, mormor och morfar kom som har haft att göra med mycket krupp när vi var små.
Känns otroligt nonchalerande att någon kan nedvärdera så hårt utan att ens ha ägna så mycket som en blick på farbror bus då. Sjukvården man ska kunna vända sig till och lita på har jag så fruktansvärt lite förtroende för, och ja det blev inte direkt bättre nu. Det kokar det i mig. Menmen väl hemma i gen märkte jag att lillkillen hade feber dessutom. Stackars liten, hoppas den här kvällen blir bättre än gårdagen i vilket fall. <3
 
 
Farbror bus mormor kom hit med lite go mat och höll oss sällskap ett tag nu på kvällen. Så farbror bus har fått blivit lite ompysslad av mormor nu på kvällen med. Uppskattat! :) Ses!
 
 
 

Ny vunnen energi

Vart en intensiv helg. Karln i huset kom hem från praktiken i gen efter 2 veckor. Tiden verligen flyger i väg. Vi fick dessutom besök av farbror bus farfar fredag-Lördag och sen farmor på söndag, Innan farmor och Karln åkte tillsammans tillbaka till Stockholm. Har dessutom hunnit jobba hela helgen. Intensiv men bra helg ändå! :)
I går var jag dock så trött att jag knappt kunde stå på benen kändes det som. Blev att lägga sig och sova kl 19, samtidigt farbror bus la sig. Herregud så skönt det var!  Sov som en stock hela kvällen och  natten tills farbror bus väckt mig i morse. Underbart med lite ny energi! Men snart dags att väcka farbror bus från middagsvilan och fara i väg på möte. Och efter mötet ska farbror bus och jag vidare för att träffa lite vänner, Micka och hennes lilla Charlie! En kanon dag väntar! Ses!
 
 
 
 

Tänkvärt!

Folk säger ofta att jag borde byta mobil. Har en hederlig knapp telefon, och jag älskar den! Den har ju sin charm den med. Men varför borde jag byta telefon? - För att jag ska kunna sitta och stirra ner i min mobil likt alla andra? För att jag då kanske kan skriva i chatten på Facebook för att få kontakt med människan jag sitter mitt i mot? Folk tycker ofta att jag är tramsig och tycker att jag är en bakåtsträvare   ... det finns ju faktiskt fantastiskt mycket att göra med telefonen. Jag vet, och jag vill inte fastna där jag med. Jag antar att jag inte byter i någon typ av protest. Den dagen någon säger "-Jag förstår dig!" Och lägger ner sin telefon den med så vi kan föra ett normalt, trevligt  och roligt samtal, skaffar jag mig en ny mobil jag med! Ses!
 
 
 
 Grymt bra litet klipp som borde ses! Tänkvärt! :)
 
 
 
 
 

Super Mario Bros!

Har pysslat och målat rätt mycket de senaste kvällarna. Så härligt att förlora sig i ett litet projekt! :)
Det mesta har dock blivit Mario relaterat, då jag har en viss konstig för kärlek till det spelet. Älskar!
 
Här är en liten sak jag bland annat sysslat med! Allt behöver väl kanske inte vara i världsklass för att man ska få ha lite kul en kväll? :) Vi får väl se om ni får se resten med sen. ^^ Ses!
 
 
 
 
 
 
 


RSS 2.0