Inget är skrivet i sten

Nyår och bara runt knuten ligger nya utmaningar. Nya utmaningar och erfarenheter. Och inget för det här året står egentligen skrivet i sten. En mycket spännande år måste jag säga. Och jag har nog aldrig känt mig så förväntansfull förut för att se vad året har att bjuda. En känsla av frihet! Härligt! 
 
Passar på att visa en ny shoppad topp vilket även fick bli min nyårs outfit! :) Gott nytt år på er så ses vi nästa år! Ses! 
 
 
 

Nytt år, nya utmaningar och ... Super Mario!

I morgon är det ny år! Och det kan inte annat än nytt. Det är en sak jag inte skrivit här och det är att jag ska byta jobb och gör min sista dag i morgon och kommer börja på det nya snarast möjligen. :) Mer om det nya sen men låt mig först avsluta det hela med mitt "gamla jobb". För fina arbetskamrater det har jag. Då alla inte kommer kunna vara på plats i morgon då jag egentligen gör min sista dag, så kom dom upp smygandes med ett paket. Ett guldigt med guldiga snören. Ett kort i form av ett Super Mario Liv! Mina ögon blev som hjärtformade! Öppnade paketet och där i låg två lakan! Ja, det kan låta lite konstigt men låt mig förklara i korta drag. Det finns många historier om det här, men i helhet är det så att vi bara äger 1 enda lakan. Och varje gång det ska tvättas så kan det bli lite komplicerat. Det gäller att ha planering! Då det lär tvättas tidigt på morgonen för att de ska hinna torka till kvällen då det är läggdags i gen. Något mina arbetskamrater tycker är fruktansvärt roligt. Roligt för dom komplicerat för mig. haha! Men ändå äger vi bara ett enda. haha! Så det tackar man ödmjukast för! ^^ Inte nog med att vi äntligen fick fler lakan utan även ett vitt och ett grönt, vilket är färgernaSuper Mario livet. En symbol jag har stor kärlek för och Super Mario nörd man är! :D Tack kära vänner och arbetskamrater! <3 Ses! 
 
 
 
 

Secondhand!

Var in på myrorna här om dagen och hittade en hel del fynd! Second hand är inte alltid så dumt det inte! Gillas! 
En par jeans till farbror bus för 45 kr och en jeans klänning till mig för 75 kr. Som nya! Dock lite skrynklig på bilden. haha! Men jag är mer än nöjd med fynden! :) Ses! 
 
 
 
 
 
 

Håkan Hellström!

Från norr till Södertörn. Till jordens alla hörn, så leder vägen hem till dig. - Håkan Hellström. Efter att ha sett filmen om Ullevi konserten, ja vad ska man säga? - Uppsnärjd i det blå! Galet bra och jag stänger av med en otrolig känsla inom mig. Med en liten tår i ögat att jag inte kunde befinna mig där just då. Men just nu är tåren undantryckt och glad att jag åtminstone fått njuta av denna fantastiska film! Ses! 
 
 


Känn ingen sorg!

Oväntad vändning i går. Klocka började närma sig 8 på kvällen satt och lyssnade lite på Håkan Hellström. Blev intensivt sugen på att se filmen Känn ingen sorg som är baserad på Håkans texter. Otroligt bra film som jag sett många gånger om. Slog i väg ett sms till en vän och bjöd in till en liten tjej kväll. Hon var på och stod innan för dörren en halvtimme senare. Yeha! Filmen slogs på och hon blev positivt överraskad. Och jag var som på moln som alltid! Rekommenderar starkt filmen! (Skrev om filmen här!) Kvällen avrundades  med en massa prat till strax över 12. Härlig! Prat om Håkan Hellström (oundvikligt samtalsämne, men som jag gärna pratar om. haha! ) om tankar, idéer och drömmar som kunde vara allt mellan himmel och jord. Bra kväll och jag är mer än nöjd! Tack! 
 
Efter som mina killar stor som liten är borta över helgen blev det en låång sovmorgon för att sen för flytta sig ut i soffan där jag ligger än. Och dagen kommer nog fortsättas att spenderas här. Tända ljus, varma drycker som kaffe eller te, läsa, vila och göra sånt som är helt omöjligt när man har ett busfrö hemma. Då finns inte på världskartan att ligga i soffan och bara ta det lugnt. Haha! Som spa för själen så jag kan ta i mot mina killar med öppna armar när dom kommer hem. Längtar redan men ska ändå ta vara på dagen. Ses! 
 
 
 

 

Hur svårt ska det vara att ta sig in i bilen?

Mina killar liten som stor har åkt till Stockholm och hälsat på lite släckt på karlns sida över helgen. Jag har dock jobbat så jag fick vara hemma. Även om jag saknar mina killar ska jag försöka ta vara på tiden och ladda batterierna och bara vila. Snart är det bus som gäller i gen. :) 
 
På väg hem från jobbet i dag så erbjöd jag mig att skjutsa hem en arbetskamrat då det var super kallt ute. Det hela blev lite halv tokigt måste jag säga. Först fick vi ta tag i ett evigt skrapande av rutor där isen satt som berg. Slant med skrapan och tappade den,      ...så den gled in under motor huven. In leta på knappen för att få upp huven. Lyckades! Hoppade in i bilen för att märka att båda dörrarna till baksätet frusit fast och i framsätet sitter vår barnstol i och sliter jag ur den kommer jag aldrig få i den i gen mer eller mindre. Ut och vi båda står och sliter i varsin bakdörr. Misslyckas! Försöker fälla säte fram och bak för att komma in. Misslyckas! 
Är du duktig på att klättra? - Han verkade inte sugen på att klättra. 
Har du körkort? - Ja? 
- Okej du kör, jag klättrar. 
Haha! Han fick alltså köra hem i min bil medan jag fick skjuts halva vägen. Haha! Ett gott skratt fick vi i vilket fall. Ses! 
 
 
 

Trotsade kylan!

Trotsade kylan i går och åkte hem till farbror bus mormor och morfar i gen för att äta mat. Men det var kallare än jag någonsin kunnat ana! Traskade ut i ett par leggings, skor, sockor, vantar och en jacka. Jag frös kan jag säga! Önskade flera gånger om att jag skulle ha kollat temperaturen innan vi gick. Haha! 
Åkte hem efter maten och började städa ut julen. Japp, dagen efter jul får det gärna bli vår tycker jag och jag vill inte se en enda tomte till. (Kanske därför jag traskade ut i leggings?! haha ) Dock hade vi bara en gran (plast!), så ut med granen för att sen skura rent lägenheten så som man brukar göra. Vilket jul städ!  haha 
 
Vi avslutade dagen med en film. Det regnar köttbullar 2. Och dom tog faktiskt upp ett problem jag haft.   ...att använda väst! - Som vinter för magen och sommar för armarna. Haha! Ägde en gång i tiden en väst men visste aldrig när jag skulle använda den. Så till er med väst. När använder man den utan att svettas/frysa?!  haha! JAG BEHÖVER ER HJÄLP! *ropar med en desperat ton och halvt sprucken målbrotts röst! haha! Nej nu verkar det som vi ska leka bilverkstad här hemma. Leksaks borren farbror bus fick i julklapp och alla bilarna är framplockade och fint ställda på rad. Så nu är det väl bara att börja borra. Ses! 
 
 
 
 

Julen är förbi!

Då var julen över ännu e gång. Men denna jul var något utöver det vanliga. Att se farbror bus få julklappar och all den glädjen. Det här året förstod han ju lite mer vad som hände. Det lite  läskiga men spännande ögonblicket när tomten kommer. Jag tror farbror bus tyckte att dagen varit på bästa möjliga sätt och vela inte åka hem fastän klockan slagit sig sen på kvällen. Mys! Ännu bättre att han faktiskt lekt bättre än någon sin i dag med sina klappar och har faktiskt fått dom alla delaktiga i leken. Riktigt skoj! Nu ser jag legot blir framdraget, så här ska byggas lego. Ses! 
 
 
 
 
 

Drömmar och hopp!

Satt och pratade med farbror bus i kväll och frågade vad han skulle bli när han blev stor. 
 
- Vad ska du jobba med när du blir stor. Vad vill du bli Vincent?
- FIA! 
- Ska du bli Lucia när du blir stor? 
Nickar allt vad han orkar med ett stort leende och  svarar - Jaa!  
 
Haha! Sötnos!  
 
Och jag måste nog citera en text rad med Håkan Hellström - Shelley 
 
"att drunkna är inte så illa
om det får en att drömma och hoppas på
att en seglande båt ska komma" 
 
Och jag kan inte annat att hålla med, så läge man har drömmar och hopp så är det mesta helt okej. 
Om Lucia är farbror bus dröm just nu, så ska han nog få en lucia krona. Någon stans vill jag ändå uppmuntra honom till att fortsätta drömma och hoppas. Jag tror det kan ta en långt! Även om hans drömmar kommer att utvecklas och ändras många gånger om. Så kommer jag ändå stötta honom. Testa sina egna vingar och flyga på sina egna drömmar. I en värld där du kan bli vad du vill, var dig själv. Ses! 
 
 
 


Syndarens Syndare!

Haft besök av farbror bus farmor. Och hon hade något med sig som gjorde farbror bus upp över öronen glad. En glass maskin! Farbror bus som är helt galen i glass! Wiho! Vi testade att göra en satts     ... men misslyckades. haha! Men lika glad var farbror bus för det som gärna sörplade i sig vaniljsmeten. God glass enligt farbror bus även om den varken hade konsistensen eller kylan där. haha! Någon finsmakare blir han nog inte. haha Nytt försök i morgon! :)
 
Jag själv har tagit mig en liten fruktsallad så här på kvällskvisten. Något jag gjort med jämna mellan rum den senaste tiden. Jag måste erkänna att jag är fruktansvärt dålig på att äta frukt och det här är typ det enda sättet jag får i mig det på. Att sätta sig och gnaga på ett äpple rakt av så där känns bara så sjukt tråkigt! Haha! Ett stort glas citron vatten sörplade jag i mig med. För ja, jag erkänner i gen. Jag är rätt dålig på att dricka över över huvud taget med. Haha! Syndarens syndare! Haha!  Nej jag kanske aldrig riktigt når måtten med hur mycket frukt och grönt och vatten man ska få i sig på en dag. Men jag gör nått. Och det är okej. Ingen kan va bäst på allt, men man kan va bra på mycket. Så länge målen sätts inom ramen där det kan nås, annars är det måendet som ryker. Och det är helt okej och det duger! :) Ses! 
 
 
 
 
 

Det small bara till!

Oj vart tog dagen vägen. Det small bara till så var det läggdags. Först jobb. Men slutade kl 15. Kanon tänkte jag. Då hinner man med mycket. I väg för hämtning på dagis. Hem för att skriva mat lista för att sen åka och handla. Maten handlad och så var kl redan närmare 19! ...och då var de bara alla julklappar kvar. Han med några stycken i vilket fall. :) Tummen upp för det, tummen ner för att tiden har gått på tok för fort i dag. Har inte hunnit med alls, ändå har jag små sprungit hela dagen. haha! Så kan det gå. Ska försöka göra klart allt i helgen! Underbara Julstress! ;) Men det är inte det enda som helgen har att erbjuda. Nej utan vi får besök av farbror bus farmor med. :) Jag vet någon som kommer tjuta av glädje. ^^ Rolig helg men mycket att göra. Ska jag hinna med allt måste jag nog gå och lägga huvudet på kudden, för nu kommer jag somna vilken minut som helst. Ses! 
 
 
(Precis vad som behövs nu. ^^ ) 
 
 


Tiden rinner i väg.

Mycket har hänt de senaste tiden som tagit upp all min tid och energi. Även om det gett mig energi också! Dagarna har vart totalt fullbokade. Men snart ska det nog bli bättre med det. Mer om det sen! I dag är det jobb ända till 18 för att sen åka på födelsedagsfika för lillebror som inte är så liten längre. Stort grattis till honom! Dagen är fullplanerad och det är lika bra att köra i gång. :) Ses! 
 
 


Lucia, helg och god natt!

Lång dag på jobbet och det kallar på en i gen kl 6 i morgon bitti. Så det ska bli skönt att krypa ner i sängen snart. Ja jag vet att klockan endast är strax över 8. Men är man en trött mössa så är man. Haha!  Så jag kikar egentligen in bara för att säga.  - Hoppas ni haft en fin lucia. -Trevlig helg! och - Dröm sött! Ses! 
 
 
 
 
 


1UP strumpor

Fick hem ett paket med lite julklappar i går.Kulkul! Men det låg något mer där i. - Ja jag erkänner. Jag kunde inte hålla tassarna borta och klickade hem ett par strumpor jag länge kollat på. Ja strumpor lät ju inte så kul. Men de är faktiskt bland de finaste strumpor jag sett!  Haha!  Ja, det spelar inte så stor roll för mig vad det är för typ av sak. Jag kan nog bli förälskad i allt. Bara de är riktigt snygga! De vill säga snygg färg, tryck eller form. Den här gången råkade det bli strumpor... Men jag älskar dom! Ses! 
 
 
 


Fia? - LUCIA!

Det vart lite panikartat i går. Jag har tänkt att jag ska vara klar med julklappar lååångt innan jul. Slippa jul stressen. Så gick det upp för mig i går att det ju faktiskt bara är 2 veckor kvar. Och ska något beställas så lär det beställas inom en snar framtid. Hjälp! Jag vet ju inte ens vad jag ska köpa. Blev att ta fram papper och penna och skriva en lista. Utan lista kommer jag ingen stans. Haha!  Något klar överblick fick jag då även om jag är långt i från klar. Jaja, en början i valla fall. Får bli ett julklapps race i kväll med. 
 
I dag har jag vart på möte, för att sen åka i väg på lite andra ärenden. Det blev en hel del gjort. 
Nu är det lite måsten i hemmet som ska göras för att sen åka i väg på luciaförskolan för farbror bus. 
Vi har pratat mycket om lucia senaste dagarna. Det har resulterat i att så fort det plingar på dörren tror farbror bus att det är "fia" som kommer. Vi hade lite funderingar vem denna "fia" var innan vi förstod att det helt enkelt är lucia. Haha! Ses! 
 
 
 
 
 ( Vill passa på att tipsa om en tävling där du kan vinna "en måste ha sak" i vinter. Kika in här för att se vad! :) ) 
 
 

Mera jul!

Har blivit att umgås mycket med mormor och morfar i helgen. I går blev det att klä julgranen hemma hos dom. Skoj! Dock var han lite trött och smet i från arbetet och gick och myste i soffan och klappa katten i stället. Haha! Åt lite mat och fikade sen for vi hem för att greja. Hittade han kort där efter i sin nya säng sovandes. Trött liten kille! Han fick vila en stund, så han skulle bli lite piggare. För sen kom ju Pappan i huset hem!  Wiho, som han har längtat! :D Ses! 
 
 
 


Skaparglädje och lampor fixade!

Morfar till farbror  bus upptäckte att vi hade dåligt med lampor. Ingen taklampa i hallen sen var de ju någon glödlampa här och var som inte funkade i lamporna i fönstren. Haha! Jag vet inte, jag har otroligt svårt för att ta tag i allt med lampor att göra. Och att man ALLTID glömmer glödlampor när man är och handlar gör det inte lättare. Jag har faktiskt inte haft en lampa i hallen på flera år. haha! Men den ligger liksom i mitten och "tar" ljus av de andra rummen och blir aldrig riktigt kolsvart. Men morfar blev riktigt irriterad på det. Och tur var väl kanske det. - Men har du ingen lampa?! - Nej? Alltså jag har en lampa. Den ligger där uppe i skåpet, Men det har inte blivit av att den blir uppsatt. Han bara skakade på huvudet. Dagen efter kom han tillbaka och satt upp lampan och hade lite glödlampor med sig som han även bytte ut i andra lampor. Haha! Ja det är tur man har pappa sin. Och oj vilken skillnad. - Det är alltså därför man har en lampa i hallen!  Haha!  Vilket ljus! :D  Haha!  Grottmänniskan har kommit ut ur mörkret. 
 
Syrran/moster kom också hem till oss. Vi skulle baka pepparkakor. Sagt och gjort. Med sig hade hon tomteluvor och vi drog på julmusik. Haha! Ska det vara ska det vara ordentligt. Medan jag och storasyster gick in med riktig skaparglädje och koncentration till max tröttnade farbror bus desto fortare. 3 pepparkakor fick han i hop innan han hellre vela gå ner och leka med mormor (Som också kom och hjälpte morfar med lamporna) och "skruva med bilen". Kul vare även om storasyster tyckte att lilla syster härmades för mycket. Haha!  Skoj, och som barn på nytt! :D Ses! 
 
 
 

 
 

Stor kille!

I går växte min farbror bus flera centimeter. Inte bara på längden utan insidan följde även med den med. Han fick en tidig julklapp av mormor och morfar. Eller inte en förresten, utan ett par stycken. Men den "stora presenten" var en ny stor säng, som han så fint påpekade flera gånger. Sen fick han natt lampanytt täcke och kudde med Alfons Åberg lakan med
Det älskade han minst lika mycket. Just kuddar är något han är väldigt noga med och har koll på. Mammas kudde, pappas kunde och sin egen kudde, sen har vi ju en hel hög med kuddar i soffan som han har ett riktigt bestyr med varje dag! Det ändras om och flyttas och dom prov liggs och allt ska vara så rätt och mysigt det går, Det går vi alltså i genom varje dag. Så en ny egen kudde var ju minst lika bra! Haha!  Sötnos! Han var hel sprallig och var med hela tiden morfar skruvade i hop. - Duktig morfar!  Och när den väl va klar kunde han inte hålla sig en minut förrns han slängde sig i den och gosade. Så stolt! Sa till honom att man inte fick hoppa i sängen, men så fort man vände ryggen åt hörde jag hur det prov hoppades. Det funkade! haha!  Älskade farbror bus! Både jag och farbror bus tackar så mycket vi bara kan! Jag har hört historien om hur morfar skruvade i hop sängen många gånger om redan. Det är underbart att få se han så stolt och glad. Det var en stor kille som la sig och sov i går kväll. Ses! 
 
 
(Det var inte lätt att ta så där super fina kort, med helt perfekt bäddade sängar. Sådana där kort som man dreglar över och tänker -Så där vill jag ha det! Nej det kan man glömma med en farbror bus i närheten. Det glamorösa har vandrat ut ur huset medan buset och kärleken vandrat in. Gillas! Jag är nog mer busig än glamorös jag med, så det passar ju fint. Haha!) 
 
 
 

Granen - CHECK!

Då är man själv med farbror bus i gen. Men vi har många juliga planer på gång. Så det blir mys
  1. Pepparkaksbak i morgon. 
  2. Klä morfars och mormors julgran. (Våran är redan klädd sen i går, och det var en riktig hitt måste jag säga! Bara att ta tag i nästa gran. Haha) 
  3. Julpyssel! 
 
Ja, i går klädde vi som sagt granen. Vilket var super kul tyckte farbror bus. Varje kula blev noga utvald på noga utvald plats. - Ny boll! Ropade farbror bus så fort han fått upp en kula i granen. Favoriten, var så klart en julkula som såg ut som en bil! Den böt plats många gånger, men han beslutade sig sen för att mamma skulle hänga upp den högst upp i granen. Fint blev det!  Och farbror bus är mycket noga med att berätta med jämna mellan rum hur fin den är. Tänkte att vi skulle göra lite julpyssel tillsammans för att ha fler saker att hänga upp. Fint! ^^ Wiho, julen är på väg in i vår lilla lya! Ses! 
 
 

Pepparkaksbak och ostkaka!

Karln är i Stockholm och fixar med lite saker där. Men kommer komma hem i dag! Tummen upp! Tänkte nog faktiskt be honom ta upp julsakerna från källaren så vi kan få lite julstämning. Jag kommer liksom inte i gång med julklapps handeln annars. haha! Jag som faktiskt tänkte vara ute i god tid det här året! Men det har jag ju tänkt ett bra tag nu, men inte en enda klapp är köpt. Haha! Men nu måste julstämningen in, för i helgen blir det pepparkaksbak med farbror bus och syrran. Kul! Det var ett tag sen! Men nu börjar farbror bus ändå kunna vara med på såna saker, så det känns helt rätt i år! Då jag och farbror bus även blir ensamma i helgen i gen, så känns det riktigt skoj med en aktivitet inplanerad. Helst när han legat sjuk större delen av veckan dessutom. Men nu äntligen på bättringsväg!  Glädje tjut! 
 
En positiv sak med att jag och min farbror bus får va lite ensamma i bland är att vi kan passa på att göra/äta saker karln inte är så förtjust i. Ostkaka blev det den här gången! MUMS! Så gott! Det gäller att se saker från den ljusa sidan. Ses! 
 
 


Outfit!

 
 

Effektiv mysdag!

Effektiv dag! Fått en hel del gjort! Direkt jag vaknade så skrev jag en att måste lista. ÄLSKA LISTOR! Och jag ligger i fas med tiden och fått en hel del gjort redan. Trotts att jag är hemma med en sjuk farbror bus i dag. Nu är det bara att vänta tills karln slutar och kommer hem så jag kan åka i väg och fixa det sista. Nu blir det bara mys fram tills dess. Efter farbror bus middags vila får det nog kanske bli en film. Effektiv mysdag gillas! Minus på sjukdom! Ses! 
 
 
 
 
 
 
 


RSS 2.0