Läkarbesök!

Usch vilken dag, som började med ett läkarbesök. Vincents ramlade, så som små barn gör. Tar upp honom kramar om och tröstar, vilket gråten brukar ge med sig i samma stund man tar upp honom. Men när det hysteriska skriket inte ger sig med desamma börja jag undra.  - Varför vart han så ledsen den här gången? Sätter honom i knä, tänkte jag skulle kolla om han slog sig. MEN HERRE GUD DE ÖSER JU UT BLOD UR MUNNEN!  Ropar på karln som kommer med det samma. Och vi beslutar oss för att åka in och kolla. Det såg rätt hemskt ut även fast blodet gav sig rätt snabbt. Väl inne var han glader själv och öppnade gärna munnen för doktorn som konstaterade att han bitit sig i tungan. Stakars lite! Tur i oturen att det inte var några tänder som slagits ut eller värre! Otäckt såg det ut i vilket fall! Bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite. Det lugnar ett mamma och pappa hjärta!  <3

Födelsedagsbarn!

Vincents 1 år idag. Helt otroligt! <3  För 1 år sen låg vi på BB och hade precis fått vår guld klimp! 21:02 kom han till världen. I dag ligger han i stället och sussar sött i sin säng efter en kanon födelsedag! Underbara du! <3  Slänger upp tårtan jag bakade till vår älskade son och kort på födelsedags barnet själv, låter dom tala för sig själv! För nu ska vi bara njuta! :) Men först vill jag tacka alla som förgyllt Vincents 1 års dag! <3 Ses! 
 
 
 
 
 
 

Samma dag förra året ...

På nått sätt känns det svårt att tänka sig att att samma dag förra året  var min hela sista "gravid dag".  Haha Ja vet, det där lät ju inte riktigt klokt. d:  Menmen, förra året gick jag med magen i vädret! Och jag mins att det alltid tjatades om att "vila och sov ut ordentligt du kommer behöva mycket energi när det väl sätter i gång". Och vi var riktigt duktiga på det!  Dels för att jag var så himla tröt jämt, men en då. Jag vilade mycket det är en sak som är klar  ... Förutom just den dagen. Minns att vi satt upp och spelade kort till sent. Och vattnet gick tidigt på morgonen. Haha! Men inte gjorde de nått inte, vem kan vara trött i det ögon blickat?! - Jag kunde inte det i vilket fall. 
Det är häftigt! Sjukt coolt att tänka tillbaka, Där satt vi spelade kort och hade inte en aning om att dagen där på skulle vår son vilja komma ut. Vi skulle bli en till, vi skulle bli en familj. Hur coolt och spännande är inte det?!
Slänger upp en av alla "magbilder". Tänka sig att de där var jag för ca 1 år sen. Häftigt vad kroppen kan ändras! Ses!
 
 
 

Världens lyckligaste tjej!

Vilken jäkla underbar karl man har!
Humor och romantik på hög nivå!
Berättade härom dagen om hur han satt och pysslade i timmar! Var som ett barn på julafton!
Och jag förstår varför nu! Min födelsedag och presenterna är utdelade.
Det började med att han kom hem från jobbet och bad mig kolla postlådan. Sagt och gjort. Där låg ett grönt kuvert med grönt kort i. I där stod det en lustig text om vart mina presenter låg. Haha! Som sagt ett gott skratt förlänger både livet och kärleken! <3
In och rota i hans garderob! Där jag hittade dessa fina lådorna, som han gjort själv!
Vilken karl man har!
 
 
Bara det här fick mig att tappa hakan! Burkar hade räckt nog. Så fina!
Öppnade present efter present, och blev bara gladare och gladare. Och när jag inte trodde att det kunde bli bättre öppnar jag den sista som nästan fick mig att svimma.
 
 
Efter alla dessa fina presenter fick jag ett litet grönt kuvert (som han också gjort själv). I det stod det att jag skulle kolla vår evernote där vi delar diverse saker med varandra. Gick till datorn och slog upp. och jag får upp den här bilden!
 
 
Jag måste nog vara världens lyckligaste tjej just nu! Jag måste säga att det är den bästa födelsedagen och att jag är mållös. Det här hade jag aldrig förväntat mig! Först massa humor, som jag misstänkte men som sen avslutas med sån bravur. Herre gud vilken karl man har!
Måste säga att jag känner mig väldigt älskad av min karl! Mållös som sagt så avslutar med några fler bilder av presenterna då jag inte kan förklara min glädje i ord!  Ses!
 
 
 
 

Fy skäms!

Fy skäms Matilda! Skäms på dig! Nu har det vart för lata dagar, för lata dagar för ditt eget bästa!
Ja, lite skäll lär jag nog ha. Nu har det vart en lite för lång period jag inte "tagit hand om mig själv".
Tanken slog mig när jag sitter här utslagen i soffan och tittar mot klockan, hon är halv 7.
Det är så klart många faktorer som väger in. Men för min del säger min kropp till rätt på skarpen när det inte kommer ner rätt kost i magen. Och nej, jag erkänner jag har slarvat rätt hårt på den biten.
Ändring! Gick ut i köket och skar upp lite ananas och jordgubbar slängde sen på en skvätt mjölk. Hällde upp ett stort glas vatten som jag slavat med under de heta dagarna som varit. Varför?! så onödigt. 
Fick dessutom lite hudvård av Vincents farmor i dag i present, vilket jag också fick en liten klocka att slå i huvudet av. (Tackar så mycket för presenten! :D )  När senast kostade jag på mig "vårda mig själv saker"? - Minns inte.
Nej så onödigt att slarva när man mår så mycket bättre både på insida och utsida. Viktigt! Skärpning! Ses!
 
 
 
 
 
 

Bra dag!

Sitter nu och väntar på Vincents farmor som kommer i dag!  Trevligt!
Hon borde komma snart och Farbror bus själv vaknar nog snart. Vilken tajming jag hade i dag! hihi
Slänger upp en bild på mig i dag. Ses!
 
 

Galen kvinna!

Blev klar i går kväll med stickningen jag höll på med. Weei! Kul!
Och då är det väll lika bra att avslöja vad det blev      ... ett pannband!
Ett pannband? -  Ja precis! Till vintern!
Nu tänker ni - Är hon helt galen i huvudet?! Vintern?! Det är ju högsommar!
- Haha! Jag håller med er. Lite galen i huvudet är jag nog. Men ni vet varje höst står man där och vill inte inse att vintern faktiskt är här. Man går upp i sitt linne och sina mini shorts och kollar på termometern, oj det är kallt i dag. Man tittar en meter längre       ... oj det är snö i dag.
Haha! Ja samma visa varje år. Stressigt och bråttom på morgonen, " - VART ÄR MINA VINTERKLÄDER?!" Tänk då på den galna kvinnan som stickar pannband till vinter mitt i högsommaren. Hon, ja hon är beredd hon. :D Haha!
Skämt och sido, jag gör det som faller mig in. Förtillfället blev det ett pannband.  Ja precis, till just vintern. ^^  Ses!
 
 
 
 

Stickning!

Puh! Nu har vi börjat med lite fastare "sova middags tider" så han inte ska sova efter en viss tid. Därför är det rätt viktigt att det hålls. Håller vi dom inte har vi märkt att en viss Farbror bus inte vill lägga sig för natten fören midnatt ungefär. Och nej, så kan man inte ha det. Det var bara det att farbror bus inte vela sova någon middag i dag. Vilket hade resulterat i kaos lite senare! Men puh, jag lyckades skapligt inom grännserna, bara det att "nattningen" bara tog sisådär någon timme mer. d; Haha min lilla farbror bus! <3 
 
I går började jag med ny stickning. Kul! Får hoppas jag hinner klart/fortsätta i kväll, om nu farbror vill sova då. ^^  hihi Visar vad det blir så fort det är klart! :) Ses!
 
 
 
 
 

Familjen Bus!

Haha! Jag måste ju ha de sötaste killarna! Pojkvännen vaknade upp i dag och var som ett barn på julafton. Super glad, pirrig och busig blick. Drack sitt morgon kaffe och sa " - Jag måste nog åka i väg en stund." Var på jag svarade - Jasså, vart ska du? Och jag fick svaret - Hihi det kan jag inte säga. Du fyller ju år på söndag. Hihi
 
Jag mistänker att det inte är någon romantisk ask med rosa fluff, med praliner i form av hjärtan jag får.
Jag misstänker att det är något busigt. Något väldigt kul. Det är lite den melodin vi kör på. Ett gott skratt förlänger både livet och kärleken. ^^  Nog för att han sa " - Det är något roligt, gulligt, romantiskt och jätte kul. Du busar ju på min födelse dag så då får jag busa på din med. ^^ "
Och efter som båda orden kom med som roligt och kul antar jag att det är mest kul. Och ordet bus säger väll en hel del det med. ^^ Men de kan nog vara dom sakerna som är mest romantiska också. Med ett riktigt gott skratt binder man sig samman på ett helt annat sätt. Hur romantiskt är inte det liksom?!  :) 
 
 
Rolle har kommit hem spricker snart av hela grejen  plus jag precis blevserverad läsk i ett vinglas utan att ens bett om det. Är det min födelsedag i dag tro? Eller är det kanske hans?  haha Är så glad att jag har mina killar. Det här är Familjen bus!
Och snart vaknar nog Farbror bus så lär nog runda av här.
 
Avslutar med en gammal älsklingsbild på mina älsklings killar. Ses!
 
 
 
Uppdatering:  Rolle har nu pysslat i flera timmar. Vad är det han håller på med?! Haha!

 
 

Bad!

Då har dagen rivit i gång.  Vaknade av en smäll i ansiktet av farbror bus. haha! Ja han vet då hur man får liv i någon. d;Tänkte passa på att slänga upp några bilder från när vi badade här om dagen, nu medan han har sin dagliga upptäcktsfärd på egen hand. d;  Ses!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

bondgårdsrock

Vilket härligt uppvaknande! Lillkillen väckte mig för att sedan lägga sig ner i gen, näranära! Och bara vela ligga och mysa, länge länge. Min lilla mys kille! <3 Bästa som finns!
Dock händer det inte allt för ofta då farbror bus brukar vela leka så fort han slår upp ögonen. Mitt charmtroll! <3 Sen upp för att äta lite gröt och macka. Mätt och glad började han rocka loss till "bondgården". En platta med djur man kan trycka på som spelar en massa olika bebis ljud och sånger som han fått av mormor och morfar. Hahaha! Hur söt får man bli?! ^^  Efter att ha rockat loss en stund övergick han till att vilja mysa i mammas knä tills farbror mys somnade, och sover nu så sött i sin säng istället. :) Hur mycket kärlek kan man känna egentligen?
 
Det ser ut att bli en riktigt bra dag, som mest kommer innehålla massa mys! Och det gillas så klart! Ses!
 
 

Grönt är skönt!

Fröken grön är glad! Fick äntligen hem min klänning i går!
Hur underbart är inte de?! ;D Ses!
 
 
 
 
 
Uppdatering:  Hållit på och fixat ny design. Dock lite rörig än. Får se när det hinner fixas! :) Ses!
 
 
 

Kanon helg!

Helgen startades av att få besök av Rolles pappa och hans tjej. Trevligt!
Så Vincent var nog glad att få leka med farfar fredag till lördag och för att sen få leka med mormor och morfar  lördag till söndag! Då vi drog upp till Orsa till deras sommarställe. Super väder, så mycket tid ägnades på stranden. Ska fixa bilder på badtokiga killen sen. ^^
Super härligt! Ser ut att bli en strålande dag i dag med. Så får nog bli balkong häng och lek i parken kanske? - Men först disken. Ses!
 
 

Jag i dag ..

 
Jag i dag!
Och nu inväntar bara karln i huset som slutar jobbet vid 4 och så Vincents farfar  som kommer och hälsar på. Bra dag! :) Ses!
 

1 helt år!

Vår älskade son fyller år om bara några dagar! 1 helt år! Bebis blir plötsligt stor pojke.
Och vad mycket som hänt! Låter bilderna tala för sig själv idag. Ses!
 
 Från att vara :
 
Till att bli:

 
 

Snopet!

Skapligt snopet det blev här på morgonen! vaknade av att solen trängde sig in genom persiennen. Jag började genast fantisera om en härlig dag ute i solen med bad och hela rasket. Kliver upp och kollar ut genom fönstret och märker till min besvikelse att det är helt mulet med endast en liten blå fläck av klar himmel. Besviken är vad jag blev. Får nöja med med å kika på bilder från sist vi var på stranden! 
 
Nu ska jag hämta mig lite kaffe! Ses!
 
 
 

Bus!

Bus på balkongen!
 
 
 
 

2 härliga dagar!

Lunch med Sandra i går. Drog ner på stan och åt thai mat. Gott! Sen vidare för att ta en kaffe på en uteservering i solen för att sen ägna några minuter i parken! Så härligt! God mat, skitsnack, sol! Vilken kanon dag!
 
Snart kommer Jutta hit för att ta en kaffe balkongen. Hade dock hoppats på mer sol men håller tummarna att det spricker upp! Men egentligen vad gör det, man kan vara ute och ha det gott utan att frysa i vilket fall! Man kan ju inte annat än älska sommaren! Ses!
 
 
 
 
 
 
 

Härlig dag!

Lugn och skön dag! Vi har inte gjort något speciellt. Inga planer, tagit dagen som den kommer bara.
Rolle jobbade en sväng, kom hem och lagade hemmagjorda köttbullar, potatis och brunsås åt oss. Mums! Plus i kanten att den åts ute på balkongen. Så härligt med balkong! äntligen, som jag längtat!
Efter det busade vi alla 3 och oj så Vincent busade järnet. Jätte glad lite kille! ^^
Jag fick mig en middags vila, då jag var super trött. Skönt!
Kom upp, då vi fått besökt märkte jag av en kompis till Rolle. Kokade kaffe och gick ut till killarna på balkongen, satt där tills Vincent vela in och sova. In och natta lill prinsen sen bara tagit det lugnt! 
Härligt, och plus i kanten att jag fick i hop en text om just ingenting. haha! Kul!
 
Nu ska jag fortsätta med att..  ja göra ingenting. Ses!
 
      Jag i dag och en bild på ...
  ...  en  poserande Vincent! <3
 
 
 
 

Bad!

Nu är utemöblerna på plats. Nu saknas bara lite saker som kan höja mysfaktorn lite till. ^^
Men vi får nog se när det blir av då det fortfarande behövs saker till lägenheten.
 
Rolle jobbar och Vincent sover middag och laddar upp batterierna. Och det kan nog behövas för efter kl 14 då Rolle slutar åker bilen mot dammsjön för lite bad. Längtar!
Men först ska disken tas om hand. Lika bra att sätta i gång medan lillprisen fortfarande sover. Ses!

?

Oj hur gick det här till? Hunnit gjort min helg städningen. Så nu blänker golven och lika så diskbänken och badrummet. Underbart! Vart ute i solen och haft det skönt ett bra tag tills Vincent blev trött och vela in och sova. Han sover än så har även hunnit duschat och gjort ordning mig. Ringt lite viktiga samtal har jag med gjort. Och kl är bara 10 i 4? Hur gick det till, hur kunde jag hinna med allt det i dag?  Vanligt vis brukar enbart städningen vara klar med nöd och näpe. Vart kom tiden i från? - Har min önskan om fler timmar på dygnet slagit in? :O  haha!
 
 
Glad tjej på grund av att vi får hämta utemöblerna till balkongen i dag! Wiiho!  Stolarna och bordet är heeelt grönt! Grönt, grönt och grönt älska grönt!  Kan få e en bild sen när det är färdig fixat där sen. Myys! Ses!
 

 
 
 

...

Lite bankärenden i går sen vidare till för att träffa några av syskonen, bara vara i solen och ha de bra och grilla lite korv. Kanon dag!  Myys!
 
I dag var det täkt att vi skulle åkt till Stockholm för att träffa Vincents farmor och lite vänner till Rolle. Dock fick det lov att bli struket. Tråkigt nog! :( I stället får vi ha fredags mys hemma, vilket inte är dumt det heller. Jag och Vincent ska nog ta oss ut på gården snart. Ha de skönt utomhus och busa i lekparken kanske. Nu är det nog dags att kila. Ses!

Problem?

Hum, jag har stött på problem! ..  Det är så att jag skulle vilja plugga.. Men för att komma in på linjen jag vill gå på behöver jag Engelska b. - Inga problem! Det fixar jag!   .... Eller?
 
Min pojkvän vet att jag har vissa svårigheter med just engelska. Men han förstod nog aldrig hur stora svårigheter jag har. haha! Han fixade ett program åt mig så jag kunde plugga lite själv så jag skulle känna mig redo för engelska b kursen. Programmet tog det helt från början, så jag borde ju ha kommit en bra bit? - Nej, det tog inte lång tid innan jag stötte på problem...  Programmet talade tydligt om för mig att jag varken kan uttala " a girl" eller "A boy". Ska man skratta eller gråta? Jag kan inte låta bli att fnissa. Är det möjligt att vara så usel?  Haha! Jag håller tummarna på att det är fel på programmet. Annars, ja är det bara sätta i gång att plugga!
 
Jag säger bara en sak. Ingenting är omöjligt, eller som Håkan Hellström sjunger i låten "Här kommer lyckan för hundar som oss" !
"- En liten pojke i för stora skor säger: "Jag ska nog lyckas." "
 
Kan rekomendera att lyssna på den! Låta den tala till er på ert sätt. Men för mig skriker den inspiration! Som sagt INGENTING ÄR OMÖJLIGT!  ... Jag ska nog lyckas!
 
 

Hjärtklappning och skakiga ben!

Varmt och skönt ute! Tänkte lillkillen skulle få sova i vagnen balkongen medan mamman kanske får lite färg. Men den underbara planen fick avbrytas rätt snabbt. Okej, varför? - Jo för en STOR spindel kom flygandes i sin lilla tråd och tvärssade hela balkongen. Med hjärtklappning och skakiga ben fick jag lyfta in lillkillen som somnade sött i mammas knä i soffan i stället.
 
Nu sitter man här och väntar på att Rolle ska sluta jobbet och Vincent ska vakna i gen.
Sen ska vi äntligen hämta en ny möbel vi beställt. Weei!
Mja, vad ska man säga att det är? - En snurr spegel? En hylla med fack på baksidan och spegel på framsidan som går att snurra på?  Öhm, ingen bra förklaring, kanske en avlång box med hyllor i och så en spegel efter ena kanten. Haha. Var de någon som förstod? - Bättre förklaring mottages gärna! ^^

Kanske lite grillning till middag i dag. Men de får visa sig hur det blir. Man ska aldrig vara säker då vi planerat att grilla med ett par vänner ca varje dag i en veckas tid. Det hela har alltid slutat med att det blivit förhinder för någon av oss eller på grund av väder. Haha! Så det kan bli! ^^
 
Nej nu borde jag runda av då lillkillen nog vaknar snart. Ses!
 
 

Fin väder!

I dag kickade dagen i gång med städning. Så skönt med nystädat! Sen ut och haft de skönt i fin vädret. Busat i sandlådan, krupit runt i gräset och gungat i lekparken är grejer de. ^^  Vincent slocknade direkt vi kom in. Nu ska han få vila lite innan vi ska fara i väg och handla lite så vi har någon i kylen i gen. d; 
Nu får vi bara hoppas han kan sova i kväll när de blev så sen middags sovning. Men är man så trött så ögonen inte går att hålla öppna så är livet inte lätt. ^^ Skön dag har det i vilket fall vart! :) Ses!

Egen tid!

Vilken dag! Rolle och hans vän skulle ta med våran gemensamma väns son och så klart Vincent till Dalicarlia cup och titta lite fotboll och ha skoj. Vilket resulterade i lite egen tid till mamman i huset. ^^ Killarna stänger dörren och går, och där står jag mitt i hallen och funderar. - Jaha? Egen tid? Vad brukade jag ägna min tid på förut? Gick ut i köket för att slå på en kopp kaffe. Gick vidare in i vardagsrummet och drog på en Håkan Hellström skiva, för att sen riva fram mina stickpinnar och garn. Slängde mig i soffan, koppla bort hjärnan för någon minut och bara låta Håkans röst och ord strömma in i hjärnan, kaffe koppen på bordet och sen bara se pinnarna forma garnet. Ett garn i min favorit färg grönt så klart. Vilket "party" tänker ni. Nej kanske inte, men för själen var det en riktig fest. d; Att bara få vara Matilda för ett litet litet ögon blick. Att få sakna lill plutten, att få tänka, ägna lite tid till ett intresse. Det renar en och man får lite extra kraft. Men efter att pausat vardagen en timme, går jag gärna tillbaka till att ta hand om det finaste jag har. En bra dag på alla sätt, fint väder, lite egentid, mycket lek med min lilla groda, Rolle är ledig och jag fick sovmorgon dessutom. Underbart! Ses! 
 
 
 
 


Pust!

Pust! Flyttstädningen började i går, och blev klar i dag. Men äntligen är det klart! Villken lättnad! Väl klara var jag hungrig så jag hade ont i magen, trött och mer eller mindre slut i huvudet. Skynda oss hem stoppa lillkillen i duschen. Sen in lite kvällsmat sen in i sängen där han somnade på stört. Och nu sitter jag här i soffan ny duschad. Sköönt! Dock fortfarande hungrig. Vi skulle laga lite mat snabbt var de tänkt. Men snabbt blev det inte, kom på att vi inte använt vår nya spis sen vi flyttat in och den lära "brännas in". Bara att vänta innan maten kan sättas på spisen. Jaja, snart så, snart sitter jag här mätt och något piggare och gladare. d;
 
 
Måste bara tacka kära mamma som ängnat sin födelsedag till vår flyttstädning! Tack så jätte mycket! <3 Tack även till mormor som hjälpt oss och verkligen gjorde stor nytta! Hon kan städa hon. ^^  Tummen upp!
Och sen får vi ju inte glömma pappa och hans bror som kastat massa skräp, tömt förådet, och lyft tvättmaskin! Villka karlar! d;  Tack till er alla för i dag, och kan lugna er att nu klarar vi nog oss själva. ^^ tihi
 
 
Ses!

RSS 2.0