Gratis skor?

Har hittat en sida som passar mig perfekt.
Och varför? -  Jo, för att jag älskar skor.
Jaha de säljer skor där? - Nej, man ska samla poäng på olika sätt. tex besöka sidor. Och när man sammlat i hop en viss summa poäng får man ett present kort på någon sko butik. :DHar dock inte hunnit spana in sidan så mycket för att säga om den är bra eller dålig.
Men någon annan kanske vet?  Eller Någon som kanske vill testa själv?http://www.gratisskor.se/Register.asp?r=19655


Kameran är död.

Så irriterande små saker kan vara i bland.
Ja små, små saker kan göra en så arg.
Själv hemma hela dagen ända tills tidigt på morgonen i morgon eftersom pojkvännen jobbar.
Hade tänkt att jag kanske skulle fixa lite nya kort och göra en ny header.
Men ja, kamerabatteriet var totalt dött och jag hittade inte laddaren!
Totalt borta!  Så ny header blir det nog inte på ett tag ändå. ååh typiskt, nu när jag väl tänkte ta mig tid.Får bjuda på en bild istället då.
Eurovision Song Contest

Då är Eurovision Song Contest 2010 avgjort.
Och ja, jag är förvånad över både tävlingen och mig själv.
Förut när man sett det har man nästan velat krypa underbordet i bland. Men i år, det var ovanligt många bra låtar.
Så senaste åren har jag knappt tittat. Men i år, ja då faktiskt tittade jag och tyckte faktiskt det var under hållande.
Helt okej låtar och ett bra program helt enkelt. :)Lena från tyskland vann ju som de flesta vet nu.
När man såg hennes glädje blev man helt varm inombords.
Jag är riktigt nöjd! En helt klart värdig vinnare, bra låt och annorlunda röst.
Och det hela gör ju allt lite roligare att hon var totalt okänd även i Tyskland för 4 månader. Grattis till henne!

Men jag fick ju en liten favorit. Ni kommer nog antagligen börja skratta när jag talar om vem.       ...Moldova - "Run Away"
Jag ska förklara. Låten i sig är väll inte så där kanon. Men den är rätt svängig.
Men det var inte det jag fastnade för. Nej jag fastnade för killen med saxofon. Jajemen ni läste rätt, killen med saxofon. Han hade sånt härligt gung i kroppen på scenen till son saxofon melodi.
Barnkalas kallade kommentatorer  men mysigt säger jag! :)


Lite bilder från Thailand

Ska börja med att lägga in en låt som vi lyssnade på under Thailands resan. Det är en Thailänsk låt.
Låten handlar om en kille som blivit dumpad och han sjunger om att hon får ta vad hon vill men att hon åtminstone kan lämmna kvar hans t-shirt, för den gillar han mycke. ^^Som ni kanske redan vet bodde vi på lite olika ställen. Första stället var ett hus som låt upp för ett berg.
riktigt fint! Men som alla vet kan man aldrig fånga det finaste man vet på bild. Har åtminstone 2 bilder av lite av utsikten, både dag och kväll.

 Bilderna nedanför är bilder på en av ständerna vi var på.
White Sand +  Kokos nöt


  
Vi var även i väg till en stad där det aldrig var turister.
Man fick mycket uppmärksamhet! Men det var inte det som fastnade mest. Utan hur staden fungerade.
Varge år fyldes den nämligen med vatten under regn perioden. Då drog allt folk från sina hus eller bodde på övervåningen på husen efter som nedre delen var fylt i vatten så åkte de båt på gatorna.
Det gjorde ju att husen inte var s värst fina. Men man kunde ju heller inte laga dem varge år. Utan det gjorde man när det mest som kris.Vattnet går ända upp till det svarta strecket ovanför det fösta taket.


Ett hus som tagit mycket stryck och som inte reparerats på några år. 

På marknad i grannstaden.
Där vi köpte melon. Kvinnan i stådet skärde upp det och la i det i en påse så åt man med pinne.
Ni skulle sett hur hon skärde!  det gick så fort och det blev så fina bitar. Jag hade aldrig trott att jag skulle ge beröm för hur någon skärde melon. Men det gör ja för hon var grym!
Påsen med melon kostade inte mycket. Minns nu itne hur mycket max 2 kr.


Vi gick längs en strand där det inte var så mycket folk.
Där hittade vi ett övergivet ställe. Ja ett ställe de bara lämnat efter sunamin. Så hemskt att se.
Som ni ser på längst ner i hördet av bilden har det stått något här.
Antagligen ett hotel, för bilden på andra bilden är det en övergiven pool på. Hemskt! :'/

Från något sorgligt till något underbart! Snorkligen.
När vi stannade vid en strand så fick man klättra upp om man vela. Det gjorde pojkvännen och tog helt underbara bilder!


 

 

 

Inser nu hur mycket bilder jag har. Det blir helt enkelt för mycket att visa allt vi har gjort  på en och samma gång. Jag får ladda upp lite då och då.


Man kan bli nöjd för små saker

Hela jag är full i skratt.
Jag är så där skrattig inombords så att man råkar fnittra till för sig själv. Och det är verkligen det fulaste som finns, men jag kan inte rå för det.
Det beror på att en sak som hände i dag. Jag och pojkvännen skulle i väg och köpa en ny mikro. Efter som vår är ur kass och tar dubbelt så långt tid att värma i än det borde. Allt var dock stängt men hittade en på Ica maxi tillslut. :)


I vilken fall tänkte vi dra förbi Mc Donalds och köpa glass innan vi åkte hem. Väl där ser pojkvännen att man får glas i gen fast annan modell. Och de vela han självklart ha. Så när han frågar om vi ska beställa mat med plus meny så vi får de där glasen är de bara att säga ja. För det var liksom ingen fråga. haha
Så vi beställer, betalar och åker fram till lucka 2. Där får vi Maten och glasen. Efter som pojkvännen kör så tog han emot maten och de efterlängtade glasen. Ja nöjd som han var läger han i 1:an och gasar i väg. När vi åkt runt huset ser vi en ur personalen kommer springandes med 2 läsk och vinkar åt oss. Vi tittar på varandra sen på vad vi fått. Det var där fnittret bubblade upp när vi förstod vad vi gjort. Hur puckade vi är. Pojkvännen hade blivit så nöjd över att fått glasen och jag blivit så nöjd för att dom var gröna efter som det är min favorit färg, ja vi hade helt enkelt blivit så nöjda att vi glömt läsken. :D Haha Pinsamt?- Ja!
Ja pojkvännen åt inte mer än halva hamburgaren efter som han inte var hungrig. Men vad gör man inte för de där glasen. ;D Haha!Vår nya fina mikro och glasen.


Filat naglarna för första gången i mitt liv

Nu när det gått några dagar efter resan. Jag har kommit hem, vant mig med det och vardags livet har börjat. Känner jag mig nu mogen för att göra ett lite längre inlägg om hela resan med bilder. :)

Det kommer antagligen uppi kväll eller i morgon.
För håller nu på att sortera bilderna. :)


Anars då? Vad har hänt mer i mitt liv? - Inte mycket, eller jo föresten! Jag har slutat bita på kina naglar. Jag är överlycklig.
De har kommit upp en bit och jag har filat naglarna för första gången i mitt liv. Låter det inte konstigt?  Men det är faktiskt så. Jag har alltid haft för korta naglar för att ens kunna fila dom. haha Tänk vad en så liten grej kan göra en så glad. ;)


3 underbara veckor är nu slut

Nu börjar resan lida mot sitt slut, tråkigt nog.
Men vad mycket man har sett, vad mycket man lärt sig.Här om dagen var vi till en stor båt som stod långt upp på land. 2 km från havet för att vara mer exakt.
Den drogs med av sunami och hamnade tillslut där. 2 km?! - förstår ni villken kraft och styrka vattnet hade?
Finns massa sådana saker man kan kika på här.  Det är välldigt intresant men välldigt otäckt att att se.
Ingen av oss som inte var med när det hände kan nog förstå rädslan, sorgen hur det igentligen såg ut här när vattnet dragit sig tillbaka. Hur så mycket kan förstöras på så kort tid. Både omgivning och liv. Nej, vi som inte var med kan nog förstå mycket alls.I dag var vi iväg med moped och kollade på ett natur reservat. Underbart vackert.När jag kommer hem kommer jag att skriva ett ordentligt inlägg, bilder och en ordentlig text.Nu ska jag tacka för mig så hörs vi när jag kommer hem. :)

Ont i magen? - Ja!

Dagen blev inte som tänkt, när jag vaknade i morse och insåg att dagens planer lär bli strykna.
Var tänkt att vi skulle åka på utflyckt och kolla på vatten fall, ett ställe där de kryllar av fisk, och stora fatyg som spolats upp långt upp på land när sunamin inträffade.
Allt detta var de bara att dra ett streck över när pojkvännen inte kunnat sova på hela natten på grund av magknip som faktiskt än håller sig i. Tycker så synd om honom. :(  Men jag tar hand om honom så gott jag kan.


Nu börjar jag bli riktigt hungrig. Så vi borde väll snart försöka ta oss någon stans och försöka äta något.
Men vad som står på menyn i dag, det får vi se. :)

Hel galen kväll

Oj vilken kväll i går. Var ska jag börja, och var ska jag sluta?


Okej, jag borde börja att berätta  att kvällen började med att vi gick till vår favorit bar, Monkey bar. :)
Som alltid börjas det med att lyssna på en trubadur. Nej, nu ljög jag. Vi brukar lyssna på två trubadurer. Men den ena var inte där så vi lyssnade på en i går. Nu blev det mer korrekt.
I vilket fall är de båda hel härliga. De kommer i sina slitna shorts och t-shirt sätter sig på sin höga pall och sparkar av sig skorna. Hur avslappnat och hörligt är inte den? :D  En av de kan till och med den här låten "I öppna land skap, nära havet vill jag bo ..." På svenska! Haha! Klockrent!
Ja många thailändare där är faktiskt väldigt bra på svenska. Som papegojor som tar in allt man säger.
Och hör en försäljare att vi är svenskar börjar han ropa en massa på svenska, och ja sen hör alla andra försäljare han. Och vad händer? - Jo, snart står alla försäljare på hela gatan och ropar en massa på svenska.  Vi har hört bra mycket roligt här. "Bara titta inte shoppa?, bra pris bara för dig, jällevare häng, jag heter Alexander, köpa väska, den är äkta, hur mår du? billigare än Ullared" Jag skulle kunna mölja på hur länge som helst. d;


Oj nu kom jag in på helt fel spår, än det jag tänkte berätta om. I vilket fall så blev trubaduren klar och musik satts på. Det blev dans tills barägaren själv fick nog. Haha. Jajemen, barägaren själv frågade om vi alla inklusive hansjälv skulle dra  till en natt klubb i stället. :D Haha! . Vi var nu 5 stycken personer med 2 mopeder. Inga problem. Barägaren körde den ena och hans kompis den andra, Resten av oss packade de på därbak. Och ja, tammefan va smidigt de gick.


Väl på nattklubben blev det danns i massor. Ös rätt igenom.
Och minns ni jag berättade om när vi snorklade och träffa de här kill-tjejerna?
Vi träffade en av de på den här nattklubben med hans/hennes vänner. Och gud så kul vi hade. Så himla trevliga! Som när jag inte hittade mitt lipsyl, ja då slängde sig tame fan alla sig ner i sina handväskor och grävde fram ett läppglans att ha på mig. :D Haha! Så sött!


Lyckad kväll, nu får vi bara se vad den här kvällen bär i väg.


En bild jag hitta på daton, dock inte från i går.
Tillbaka i kao lack

Jag berättade att vi skulle resa till en annan stad. Det gjorde vi i ett par dagar. Och nu är vi tillbaka i Kao lack. (Eller hur de stavas) Det var helt okej där. Grymt fina hotell. Men vi var till patong en kväll i ett par timmar. Och jag vet inte vad jag ska jämföra det med. Det var så stort, så mycket, för mycket! Det var häftigt i 1 minut, sen vela man bara där i från. Om man säger så här, Stockholm är Grycksbo mot den där staden om inte mer. (För er som inte vet är Grycksbo en liten by jag bor i) Det kryllar om försäljare, killar som ser ut som världens jävla brud, marknader, butiker, restauranger, kryllat av allt det där, och hur mycke folk som helst. Och ja inte bara det, Horor i dess like. Blää! En restaurang vi gick förbi hade de placerat ut en tjej vid varje bord. Titta rakt fram och gå förbi direkt, och fort! Nej den staden var den största stad  jag sett.  De utnyttjade varenda meter av staden för att få platts kändes de som. Aldrig mer!


Vi har även sett något mer som fått oss att tappa hakan. Mammor i patong och Phuket skickar ut sina barn, ungefär 5-6 år ut på stan både lugna dagar till livliga nätter för att sälja blommor och hemgjorda halsband. I bland är deras mamma 20 meter bort och skickar in ungen på en bar men vi har även sett barn som går helt själva och säljer mellan krogar och butiker. :S Helt sjukt.

Jag råkade visst bara berätta om en massa man ser som negativt, men var inte oroliga.     ... Vi har det underbart här! :)


Pål, svärfar har även fyllt 50år nu. Vi firade honom, med god mat och en massa öl. På kvällen kom vi på att vi firade honom på fel dag. - Ja, man blir dagblind på semestern!  ;)


En sak till jag är lite nevös över är att vi har en vecka kvar och jag har redan en fyll packad väska som väger ett halvt kilo över vad man får. :| Men på nått sätt ska jag få hemm allt. Jag har lite planer. Allt ska hem! :D Haha


Har en bild av lite av det jag handlade igår.. :)  (Har lite bråttom nu, men skriva mer om det sen)
En sak till, jag svarar på alla komentarer när jag kommer hem. För segt internet och för lite tid medans jag är här. Synd, absolut, men förståligt? - Det trore jag nog. ;)


Utflyckter


hej och hå så varmt det är just nu. svettas som jag vet inte vad. och vet ni det bästa med det? - Vattnet har inte funkat på 2 dagar så har endast kunnat bada av mig svetten. Inte ett dugg fräscht. Och ni behöver inte undra varför jag skrev " det bästa med det" - Det var eroni!


I vilket fall har jag legat och ströat på stranden hela dagen. Eller det blev inte helt korrekt. Det är för varmt för att ligga på stranden, ligga i havet ska det vara.
Blåste satan gjorde det också. ändå lika varmt, helt otroligt! Ni skulle sett vågorna, stora och starka. Är man inte riktigt bered när man ligger där, ja då får man räkna med en sak. Totalt uppspolad på stranden!
Det blev jag, under vattnet och en kullerbytta som avslutning! :D Gu så skoj de va! :D


I går var vi ut på massa äventyr. Dagen började med en elefant ridning ute i naturen. Helt otroligt häftigt!  Till att börja med var elefanterna så otroligt söta! Deras ögon ser så oskyldiga och trötta ut! Och naturen, den kan jag tyvärr inte beskriva med ord.

Efter det blev det paddling! Ni vet naturfilmer när de paddlar runt i djungel och letar olika typer av djur? Precis så såg det ut! Helt otroligt vackert, men på samma gång helt galet läskigt! Kryp är inte min starka sid. Fjärilar överallt och en sovande orm! fy och tvi! annars helt okej.


Efter padligen kommer vi till min favorit      ... Apor!
Tarva sådana. vi hade nötter att mata dem med. De försökte gång på gång ta hla påsen för en. Haha men helt underbara djur!


Inte så mycket tid att skriva nu. För klockan är nu halv 6 på kvällen. Och i morgon ska vi resa i väg till ett anat ställe. Kul Att se fler. :) (Vad det heter minns jag tyvärr inte nu, haha)

Ha det underbart!


RSS 2.0