Att bara följa känslan i hjärtat!

Känns så otroligt bra i hjärtat att ha ett par dagars ledighet tillsammans med enbart sonen min. Bara få ägna all uppmärksamhet och energi till honom. I dag strök jag allt som stod i kalendern.
Det har vart riktigt grå ruggigt här och jag bestämde mig för att farbror bus helt får bestämma aktivitet. Så dagen har gått åt att tittat och läst böcker, ritat, lekt med bilar, spelat lite spel och vart ute i lekparken. En mycket givande dag måste jag säga. Det var en sak som slog mig. Ett exempel, Han gjorde bus och jag sa åt honom att så får man inte göra. Och han svarar  - Mamma arg.  - Ja, mamma är arg. För att man får inte göra så. Men han sa även varje gång han tycke något var mysigt eller roligt. - Mamma mysigt! - Mamma roligt! - Mamma Kul!  
 
Och det slog mig att man nog allt för sällan säger till någon spontant att - Oj vad roligt det här var. Eller vad mysigt det här är. Det uppskattar jag verkligen! Man påpekar oftare negativa saker medan positiva ofta slinker en mellan fingrarna. Något jag egentligen är väl medveten om. Men om man är medveten om en sån sak. Varför gör man då inte det?  Inte okej. För små ord kan ge mycket värme.
Vad viktigt det är att få kunna sätta ett ord på känslan man har. - Det gjorde mig faktiskt sårad eller det här tyckte jag var riktigt mysigt, är minst lika viktigt båda två, för båda parter dessutom! Tack farbror bus för den lilla uppenbarelsen. Så liten men så klok.  Äldre människor kan vara mycket klocka men yngre kan vara minst lika kloka dom. Kanske på grund av att de inte har ett invant sätt att bete sig på eller vara på. Att allt bara kommer så spontant rätt ut ur hjärtat? En till anledning att bara vara sig själv och gå sin egen väg. Djupare tankar så här på kvälls kvisten när lugnet lagt sig. Ses! 
 
 
 
Med fötterna på jorden och när hjärtat får styra ens röst, det är då både ensjälv och personerna i ens omgivning går längst och mår bäst. Det är i jalla fall den tron jag har
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Julia Müller-Sandvik

sv: Tack, lägger till det i bokmärken och postar vid ett senare tillfälle - definitivt ett viktigt inlägg, men vill inte köra för många på raken, känns som att man råkar förlora läsare till lättjan då :)

2014-11-09 @ 09:58:36
URL: http://lorissalovebomb.blogg.se/
Postat av: Life of Johanna

Lät som en underbar dag! :)

Och det är lätt och fastna i bara påpeka det negativa, istället för det positiva, men det är bra med en mini som påminner en då och då :)

2014-11-09 @ 21:09:30
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: Jessica Högberg

Dom är inte så dumma dom små=))
Så fint du gjort på bloggen!

2014-11-10 @ 13:01:03
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Såå skönt med ledigt! Njut :)

2014-11-11 @ 13:21:28
URL: http://matildays.se
Postat av: amanda

oh, vad söta och nya fina bilder på dig !

det var klokt av dig att stryka allt som stod i din kalendern, och istället få en
lärorik dag med din gulliga son !
tycker ni haft en fin mamma - barn samtal, hihi !

ha det gott, kramisar !!

2014-11-11 @ 14:31:21
URL: http://amaandar.blogg.se/
Postat av: jonna

så mysigt att bara umgås med varandra och inte ha några måsten :)

2014-11-11 @ 20:32:27
URL: http://jonnaalm.blogg.se
Postat av: Jessica Lindström, egen företagare.

Det låter som du hade en alldeles förträfflig dag :)
Jag håller nog med om att det är oftast de negativa som tas upp. En sak att tänka på!

2014-11-12 @ 12:42:46
URL: http://jessicalindstrom.blogg.se

Något på hjärtat? - Skriv här.

Namn:
Kom ihåg mig?

Hur hittar jag dig?

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0